Szukaj
OJ nieostra ta "mucha"... to robione tym 105 2.8 ?
Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
Nikon 1800 (s)
to jest Łowik jakby co - nieostry Łowik
pozdrawiam,
Michal
zgadza sie, robione 105 2.8 razem z tuba nikon pn11. nie mam lampy jeszcze, czekam na zamowione sb600 bo slabo widac i przez to ostrosci nie moge dobrze wylapac... no nic, probujemy dalej..
Czas naświetlania 6 sekund?
Jakież to warunki pogodowe wymagały aż takiego długiego naświetlania?
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
nie warunki pogodowe a fakt robienia zdjec z nikon pn 11 i brak lampy
> nie warunki pogodowe a fakt robienia zdjec z nikon pn 11 i brak lampy
A spróbuj bez pierścienia pośredniego, ja robię samą 105tką, na prawdę wychodzą fajne zdjęcia, ten pn 11 tak strasznie wydłuża czas?to na łąkę nie warto z nim chodzić
![]()
Pozdrawiam RobertB.
Przy 6 sekundach, nawet na bardzo stabilnym statywie nie da sie zrobic zdjęcia makro w plenerze. Nawet przy bezwietrznej pogodzie cos tam leciutko drga.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
da sie, trzeba tylko zastosowac odpowiadnia technike, tzw ustawkeale trzeba wziac ze soba statyw z wysiegnikiem do trzymania trawek z owadem. ja tak nie robie, ale znam takich co stosuja takie techniki.
pozdrawiam,
Michal
6 sek :-O. na łące...nie widzę szans na ostry kadr przy takim czasie.. heliosem z ręki z p.p robię na 1/100s z zastanym.
BTW, 105tka daje ładny obrazek bez tuby...będzie jaśniej, spadną czasy, będzie ostrzej...
...FX | 17-35 | 50 | 28-75 | SB-700 |...
PozdRAWiam. Patryk.
Skontaktuj się z nami