Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: Klocki lego..

Domyślnie

A co tam... zabawki są super mam już mały helikopter, którym śmigam po mieszkaniu i wkurzam psa i żonę... ale kusi mnie coś bardziej zaawansowanego, raczej autko , klocki są fajne ale podobają mi się takie wielkie zestawy no i widziałem kilka fajnych robotów, które można nieźle oprogramować
    Na szczęście mam w pracy paru wariatów (starszych sporo ode mnie), którzy beztrosko się bawią... widok przejeżdżającego przed drzwiami gigantycznego czołgu o mało nie spowodował, że odstawiłbym whisky na dobre, a moja mina musiała być bezcenna, a to tylko kolega testował sprzęcior...
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

a ja swoje pierwsze LEGO dostałem na 29-te urodziny...

a co do "dezynfekcji" tych z allegro... może wystarczy wyprać w pralce w jakiejś skarpecie
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Domyślnie

Co do dezynfekcji, to wygotowanie chyba wystarczy. Dla pewności można je jeszcze przemrozić

Może umówimy się kiedyś na forumowy plener lego?

Coach_lodz .. kupuj autko, kupuj, zrobimy zawody Ja jestem w trakcie tuningu mojej Carrery

Domyślnie

to jest tworzywo - to gotowanie bym sobie darował
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Domyślnie

Ale to nie jakos duzo, moze wrzątkiem zalać? moje się gotowało kilka razy i nic mu sie nie stało...

Domyślnie

a dzieci w takie kombinezony ubrać jak w filmie epidemia z D.Hoffmanem... Umyć kurde klocki normalnie w ciepłej wodzie z mydłem, wypłukać i już... ehhhh

KaleidoStar... autko bym kupił ale jak mi kolega hobbysta wycenił, że aby sie zabawić tak wporzo to muszę szykować z 1500 zł najbiedniej to ja już widzę minę szanownej małżonki, że nie wspomnę o zawodach z gwiazdami z forum
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Witam!

Ja mam wór LEGO, ale sorry, takoż dla własnych dzieci zostawiam, jeśli kiedyś sobie zrobię.
    Mam też kompletny zestaw Technic, można zbudować koparkę albo dźwig, oba napędzane pneumatycznie.
    Co do LEGO, to mam wrażenie, że obecne zestawy są mało uniwersalne. Pierwszy zestaw dostałem w wieku kilku lat i była to wielka remiza strażacka z dwoma samochodami i masą legoludków. Nawet nie umiałem tego na początku poskładać, tato musieli pokazać. Potem było sporo mniejszych zestawów, co dostawałem od rodziców. W starym LEGO było w zestawach sporo klocków uniwersalnych, przy kilku zestawach, można było w zasadzie zbudować wszystko. Im czasy bliższe teraźniejszości tym większy procent w zestawach stanowiły klocki specjalne, które w zasadzie dało się użyć tylko jak przewidzieli twórcy. Może w przeciągu ostatnich kilkunastu lat się coś pozmieniało, nie wiem, wypadłem z obiegu, ale pod koniec okresu, w którym rodzice mnie kupowali zestawy taka właśnie była tendencja.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Nie wiem jak teraz, ale jakiś czas temu widziałam, że nadal można kupić wiaderka konkretnych klocków. Czyli "ściany", dachy, okna, płaskie, ludziki... Pewnie nadal są dostępne. Marzy mi się wielkie wiadro podstawowych, do budowy ścian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaleidoStar Zobacz posta
    Nie wiem jak teraz, ale jakiś czas temu widziałam, że nadal można kupić wiaderka konkretnych klocków. Czyli "ściany", dachy, okna, płaskie, ludziki... Pewnie nadal są dostępne. Marzy mi się wielkie wiadro podstawowych, do budowy ścian
    6119 - Dachówki (45 zł)
    6118 - Koła (45 zł)
    6117 - Drzwi/okna (45 zł)
    6177/5623/5508 - Podstawowe (90/70/190 zł)
    Pozdr. Darek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaleidoStar Zobacz posta
    (...) Marzy mi się wielkie wiadro podstawowych, do budowy ścian
    A mnie się marzy na początek

A później cała reszta

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów