Witam wszystkich forumowiczów
Przymierzam się do kupna nowego body i w związku z tym zapewne pożegnam się z kitami, które nabyłem z D50 (18-55 oraz 55-200). Po zapoznaniu się z wieloma wątkami i biorąc pod uwagę możliwości finansowe skłaniam się ku D90.
Obecnie oprócz w/w obiektywów posiadam jeszcze stałke nikona 50 1,8, lampę SB-800 i Manfrotto 055PRO I 486RC2. Analizując moje 5-letnie focenie przeważają zdjęcia z rożnego rodzaju imprez sportowo - kulturalnych, szkolnych zawodów sportowych, które odbywają się zarówno w hali jak i na zewnątrz. Bardzo dużo zdjęć wykonuję podczas maratonów rowerowych MTB i meczy piłki nożnej niższych klas. Oczywiście na wszelkie wypady, wycieczki i wakacje zawsze zabieram Nikona.
W tym miejscu nasuwają się następujące pytania:
- Czy warto kupić D90 z 18-105? Jaka będzie rożnica między 18-55?
- może lepiej coś jasniejszego np. Tamrona 17-50 mm f/2.8? Pewnie bardziej przyda się np. w halach sportowych.
- jeśli chodzi o zooma to myślę o Nikorze 70-300VR, a może jakiśm inny wybór?
- chodzi mi też po glowie bardzo uniwersalny Nikkor 18-200VR II. Warto pakować się w niego?
Na sprzet, który planuje kupić na raty moge przeznaczyc około 4tys.
Na koniec mam jeszcze jedno pytanko, ile mniej więcej moge dostać na gieldzie za D50 stan średni (przebieg około 47000tys.) + te dwa kity?
Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie sugestie.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami