Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie SanDisk Ultra II ORGINAŁ

Witam własnie dziś się przesiadłem z f70 na D70s (jeszcze udało mi się wyrwać ostatnią sztukę)
    Tak nawiasem dawno mnie tu nie było.
    Szukam karty CF, poszperałem na forum i zwróciłem uwagę że większość poleca Karte SanDiska Ultea II.
    W jakimś innym temacie napotkałem się z opiniami że jest wiele podróbek, ale nie znalazłem tematu ala

jak rozpoznać pordróbe od orginału???.

Może za mało szukałem, ale prosze o wyrozumiałość i odpowiedź, gdyż w fotografie cyfrową dopiero wstępuję (choć żal mi się rozstać z F70-tka).

Prosze o szybką odpowiedź.
    Pozdrawiam

"Rzeczy, które fotografuję, wcale nie są wyjątkowe, ale ja sprawiam, że się wyróżniają" A. Kertesz
    |D80|18-200VR|50-1.8D|MB-D80|Hoya Super HMC PRO1|SD EIII 2GB|ML-L3|Lowepro SlingShot 100AW|

Domyślnie

witam
    kurcze, nie wiedzialem ze takie jaja sie dzieja. dzieki

Domyślnie

Dzięki za tak szybką odpowiedź, była mi ona niezbędna !

Domyślnie

Mimo, że kupiłem w skepie to i tak dziś sprawdzę obie karty.
    Co po sprzęcie jak talentu brak.
    D70S T 17-75 N 50, 80-200 Af-s, błyska po oczach 800 , SS300AW, jakieś filtry, cokiny, cudaki

Domyślnie

A nie wiecie czy to samo jest z kartami SD Extreme III 1Gb???

Domyślnie

wg tej strony moja podróba była w połowie podróbą bo czesc cech odpowiadała oryginałowi a część podróbce tak że nigdy nic nie wiadowo. poja podróba śmiga znakomicie a jeszze szybciej smiga GOODRAM x (cos ponad setke ale nie pamietam). Pierwszy GOODRAM x 80 był siekniety ale wymienili mi na szybszy.

Domyślnie

to nie ten dział - przenoszę
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Przede wszystkim kupować z pewnych źródeł - ze sklepów, które biorą od oficjalnych dystrybutorów. Jak się kupuje w okazyjnych cenach to zawsze jest ryzko skąd pochodzi dany sprzęt. Fakt, że jest tani

"Rzeczy, które fotografuję, wcale nie są wyjątkowe, ale ja sprawiam, że się wyróżniają" A. Kertesz
    |D80|18-200VR|50-1.8D|MB-D80|Hoya Super HMC PRO1|SD EIII 2GB|ML-L3|Lowepro SlingShot 100AW|

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów