Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Rolki i promyczki

Tradycyjnie zapraszam do komentowania

1 pionowo

2 poziomo

Domyślnie

Banalne kadry i porażka z ekspozycją. Matrycowy w takich warunkach sobie nie poradzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Banalne kadry i porażka z ekspozycją. Matrycowy w takich warunkach sobie nie poradzi.
    Baloty - banalne... hmm oczywiście jak większość tematów w fotografii krajobrazowej, tu się niczym nie różnią od zbóż, łąk, drzew, jezior itp.
    A co dałby w tym przypadku inny pomiar jak matrycowy?
    Ostatnio edytowane przez jacekz40 ; 18-08-2010 o 10:16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekz40 Zobacz posta
    A co dałby w tym przypadku inny pomiar jak matrycowy?
    Lepsze naswietlenie!?
    Nemeth ma racje, zdjecia sa zle naswietlo i zle obrobione.....
    Temat mi pasuje bo u mnie ciezko o takowe rolosy.......takze modeli zazdroszcze.
    Dodam ze 95% moich zdjec robie na pomiarze centralnie wazonym
    Matrycowy jest ok ale nie zawsze daje rade, przyzwyczailem sie do innego pomiaru swiatla i mi pasuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    ... u mnie ciezko o takowe rolosy.......takze modeli zazdroszcze.
    to się wyrwij trochę z tego Limerick-u w stronę Lahinch i Milltown, na pewno coś trafisz
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Lepsze naswietlenie!?
    Nemeth ma racje, zdjecia sa zle naswietlo i zle obrobione.....
    Temat mi pasuje bo u mnie ciezko o takowe rolosy.......takze modeli zazdroszcze.
    Dodam ze 95% moich zdjec robie na pomiarze centralnie wazonym
    Matrycowy jest ok ale nie zawsze daje rade, przyzwyczailem sie do innego pomiaru swiatla i mi pasuje
    Grzegorz a to śpieszę z wyjaśnieniami w NEF zdjęcie było lekko prześwietlone, światła nie zabrakło. W obróbce przyciemniłem całość z większym naciskiem na górę kadru aby podkreślić niebo z promieniami. Wiedziałem, że jest przepał na niebie ale z tym nie chciałem "walczyć" do końca, taki miałem zamysł i zdjęcie obrobiłem w tej konwencji z pełną świadomością. Tak tym razem chciałem. Pewnie jak zwykle wielu osobom zdjęcie nie będzie się podobać a mi poziom się podoba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kordian d70 Zobacz posta
    to się wyrwij trochę z tego Limerick-u w stronę Lahinch i Milltown, na pewno coś trafisz
    Ta, zawiniete w czarna folie?!

Grzegorz a to śpieszę z wyjaśnieniami w NEF zdjęcie było lekko prześwietlone, światła nie zabrakło. W obróbce przyciemniłem całość z większym naciskiem na górę kadru aby podkreślić niebo z promieniami. Wiedziałem, że jest przepał na niebie ale z tym nie chciałem "walczyć" do końca, taki miałem zamysł i zdjęcie obrobiłem w tej konwencji z pełną świadomością. Tak tym razem chciałem. Pewnie jak zwykle wielu osobom zdjęcie nie będzie się podobać a mi poziom się podoba
    Oczywiscie moze sie Tobie podobac, jednak w przypadku Nikona naswietlaj na niebo i wyciagnij z cienia, efekty o wiele ciekawsze niz to....

Domyślnie

Baloty - banalne... hmm oczywiście jak większość tematów w fotografii krajobrazowej, tu się niczym nie różnią od zbóż, łąk, drzew, jezior itp.
    (...)
    Nie mówię, że baloty są banalne tylko banalnie pokazane. To nie sztuka zrobić zdjęcie które nie różni się od 99% innych w tym temacie.
    Te promienie są jakąś wartością pozytywną ale cóż z tego jeśli niebo szpeci przepał...

Domyślnie

Obawiam się, że z jednego nefa nie dało by się zrobić dobrze tego zdjęcia. Gdyby dobrze naświetlić niebo, to dół będzie zbyt ciemny i zjedzą go szumy przy wyciąganiu. Z kolei naświetlenie na dół - jak mniej więcej w tym wypadku - prześwietli niebo i po zabawie. Nikon o wiele lepiej daje sobie radę z niedoświetleniem, niż przepałem - takie moje zdanie. Ja po prostu strzeliłbym dwa ujęcia, jedno z ekspozycją na niebo, drugie na podłogę. Po połączeniu była by gitara.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
    Obawiam się, że z jednego nefa nie dało by się zrobić dobrze tego zdjęcia. Gdyby dobrze naświetlić niebo, to dół będzie zbyt ciemny i zjedzą go szumy przy wyciąganiu. Z kolei naświetlenie na dół - jak mniej więcej w tym wypadku - prześwietli niebo i po zabawie. Nikon o wiele lepiej daje sobie radę z niedoświetleniem, niż przepałem - takie moje zdanie. Ja po prostu strzeliłbym dwa ujęcia, jedno z ekspozycją na niebo, drugie na podłogę. Po połączeniu była by gitara.
    Nie zjedza tak szumy, D90 sobie poradzi

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów