Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie zaraz mnie ch.. strzeli ColorNavigator

Panowie i Panie radźcie!
    Wczoraj bez najmniejszego problemu strzeliłem sobie profil CG241W z użyciem ColorNavigatora. Kalibrator to Colormunki. Później zainstalowałem soft Colormunki żeby oprofilować laptopa (monitor podłączony do laptopa).
    Dziś chciałem zrobić nowy profil Eizo i za cholere nie idzie. Od ColorNAvigatora otrzymuję komunikat 'Failed to detect measurment device'.
    Pierwsza myśl: soft Colormunki coś namieszał, więc odinstalowałem go. Nic nie pomogło.
    Później przeinstalowałem ColorNavigatora. Nic nie pomogło.
    Zmieniłem kabel USB (myślalem, że może coś nie łączy). Nic nie pomogło.
    Wreszcie myśl... padło Colormunki. Zainstalowałem, więc soft Colormunki i poszło bez żadnego problemu.

Na ColorNavigatorze nadal nie idzie. CO JEST?

Wiecie? Pomożecie?

Wszystko połączone dokładnie tak jak wczoraj, kiedy bez żadnego problemu działało.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Kwestia oprogramowania v1.1 do małpy

Rozwiązanie:
    Podłącz Colormunki do USB
    Wejdź: w Control Panel (Classic View) > Administrative Tools >Services > X-Rite Device Manager > (prawy klik) Properties
    W "Service Status" wciśnij STOP
    Odpal oprogramowanie ColorNavigator... i powinno działać.

Domyślnie

wlasnie to juz zrobilem i chcialem opisac dla potomnych, ale dzieki czornyj.
    pytanie teraz jak zaktualizowac soft malpy do wyzszego, zebym nie musial sie z tym babrac co jakis czas? wiesz moze jak zrobic update tego oprogramowania?

edit: o kurka! wlasnie zobaczylem, ze ver 1.1 to chyba najnowsza... i takie kwiatki w najnowszym sofcie.
    Ostatnio edytowane przez HYPER ; 17-08-2010 o 21:21
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

No właśnie posrało się po updacie, więc chwilowo można ew. używać starszego.

Domyślnie

ja tez mam problem z tym softem, zrobilem dzisiaj profile, colormunki+colonavigator podlaczony do CG241W - profil z pomiarem swiatla zewnetrznego wyszlo mu jasnosc 80 4000K, zrobiłem drugi i ustawilem na sztywno 6500K i 90 brightness, ale potem przy walidacji granat mial odchyl delta 4,5 ; jasna szarosc tez okolo 4
    Niby ten drugi profil juz wygladal ok, ale czy ta jasnaosc nie jest za niska przypadkiem? w pokoju bylo ciemno a pod sufitem male halogenki - ale ten 1 profil z pomiarem swiatla byl zdecydowanie za cieply i wsyztsko takie kremowe.
    Monitor jest glownie uzywany do grafiki i produkcji ktore beda ogladane w przegladarkach i na tanich monitorach srgb
    F50; F80; S3 Pro; D90; 28 2,8; 50 1,4; 50 1,8; 18-55 VRII, 17-55 2,8; 24-120 2,5-5,6D; 35-105 3,5-4,5; AF 80-200 2,8; SB-900; YN-460, Franka Solida III, Bronka S2A, Fuji GA645Zi, Mamiya 7II

Uprawnienia umieszczania postów