Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13
    bth
    Gość

Domyślnie Reggaeland 2010 - Roots Underground :)

Hej,

widząc reportaż (albo, jeśli ktoś woli, "portreportaż") Skibka z Roots Underground w Płocku postanowiłem wygrzebać i moje zdjęcia z tego samego koncertu. Nie po to, żeby się scigać, raczej aby pokazać dwa różne spojrzenia na to samo wydarzenie w tym samym setupie świetlnym. Mnie zawsze ciekawi, jak inni dają sobie radę

Roots Underground fotografuje się przyjemnie i dość łatwo - duża sceniczna ekspresja, sporo dreadów w ruchu. Steven (wokalista) jest frontmanem pełną gębą i lubi przypozować

Tak jak u Skibka sporo zdjęć, tym razem nie odsyłam do mnie na stronę, tylko całość wrzucam tutaj.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Pozdro,
    Bartek
    Ostatnio edytowane przez bth ; 17-08-2010 o 12:25

Domyślnie

6, 14 i 16 świetne. Cały reportaż na wysokim poziomie.

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

bth
    Gość

Domyślnie

Dzięki Ami - ale muszę o coś zapytać. Co jest świetnego w tym zdjęciu publiczności? Dla mnie osobiście to przede wszystkim element "ureportażowienia" relacji, tj. pokazania, że oprócz muzyków na imprezie byli również widzowie. Zdarzają się rewelacyjne zdjęcia ludzi, ale to chyba do nich nie należy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bth Zobacz posta
    Dzięki Ami - ale muszę o coś zapytać. Co jest świetnego w tym zdjęciu publiczności? Dla mnie osobiście to przede wszystkim element "ureportażowienia" relacji, tj. pokazania, że oprócz muzyków na imprezie byli również widzowie. Zdarzają się rewelacyjne zdjęcia ludzi, ale to chyba do nich nie należy
    Co jest świetnego w tym zdjęciu publiczności? Nic. Właśnie tego raczej bym nie pokazywał jak by troche na siłe zeby bylo ze reportaz. Napisałem ze podoba mi sie 6 - to jest zdjecie faceta konturowe z palcem do góry. 14- potrecik z włosami i 16 wyskok -genialne.
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

bth
    Gość

Domyślnie

O cholera, źle w takim razie spojrzałem, przepraszam Nie ukrywam, że się trochę zdziwiłem akurat tym wyborem, ale teraz wszystko jasne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMI Zobacz posta
    Cały reportaż [...]
    AMI... bo poucinam paluchy za ten reportaż

Zdjęcia jak najbardziej na poziomie -- dobre portrety, niektóre nawet bardzo dobre.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

bth
    Gość

Domyślnie

Dlatego ja wolę słowo relacja w kontekście koncertów. Reportaż - to raczej z festiwalu, gdzie faktycznie da się wyłuskać sporo ciekawych kadrów, np. wśród publiczności. Nie wyobrażam sobie tego podczas koncertu, gdzie masz do dyspozycji 10 minut czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bth Zobacz posta
    Dlatego ja wolę słowo relacja w kontekście koncertów.
    O widzisz... i to jest bardzo dobre określenie! Podoba mi się

Cieszy mnie, że choć niektórzy zdają sobie sprawę z tego co pokazują na forum
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

6, 7, 14
    16 - lew ciapnął go za .. nogę :P

17 - super portret.
    Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem .....
    foto.krupek.info https://500px.com/krupek moje foto pstryki

bth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    O widzisz... i to jest bardzo dobre określenie! Podoba mi się

Cieszy mnie, że choć niektórzy zdają sobie sprawę z tego co pokazują na forum
    Można i tak to ująć... generalnie dyskusje o definicjach i szufladkach śmiertelnie mnie nudzą i uważam je za jałowe Niespecjalnie zgadzam się też z Twoim - mniej czy bardziej żartobliwym - zdaniem o tym, że foto koncertowe jest banalne i proste. Formę reportażową w dużym stopniu kształtuje autor (nie wchodząc już w dyskusję na ile ów filtr wpływa na oddanie rzeczywistości i czy o nią w reportażu chodzi, por. dyskusję o Tomaszewskim).

W foto koncertowym limit kilku numerów i zupełna nieprzewidywalność warunków, na które nie masz najmniejszego wpływu (nie przestawisz muzyka ani - zwykle - nie dopalisz lampą), powodują że oprócz aspektu technicznego trzeba mieć jeszcze sporo intuicji, a na końcu - zwykłego szczęścia

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów