Close

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 91

Wątek: View NX 2

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Zapytam: a czy można przycinać fotki w ViewNX2 ?
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

można, już o tym pisałem w tym wątku
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    można, już o tym pisałem w tym wątku

Dzięki, po co komu oczy (podw.) ?
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Dla problemu powyżej (oraz ewentualnych problemów z innymi programami Nikona) odinstalować oprogramowanie, a następnie wyczyścić rejestry systemu Windows za pomocą programu Regsweeper zainstalować program ponownie i zrestartować kompa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Proac150 Zobacz posta
    Dla problemu powyżej (oraz ewentualnych problemów z innymi programami Nikona) odinstalować oprogramowanie, a następnie wyczyścić rejestry systemu Windows za pomocą programu Regsweeper zainstalować program ponownie i zrestartować kompa.
    Dziwne, zeby jakis wpis w rejestrze mogl powodowac jedynie czesciowe wyswietlanie zdjec... Na szczescie ja nie mam takiego problemu. To juz trzecia wersja ViewNX (i 3cia NX2) instalowana w aktualnie dzialajacym systemie i wszystko chodzi bez zajakniecia.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Dziwne, zeby jakis wpis w rejestrze mogl powodowac jedynie czesciowe wyswietlanie zdjec... Na szczescie ja nie mam takiego problemu. To juz trzecia wersja ViewNX (i 3cia NX2) instalowana w aktualnie dzialajacym systemie i wszystko chodzi bez zajakniecia.
    Powodował, jak widać nie tylko u mnie, po wykonaniu ww operacji śmiga aż miło, myślę, że usunięcie wpisów może pomóc w problemach (pewnie niektórych, miałem kilka z NX2 po aktualizacji) i w innych programach Nikona.

Domyślnie

Na screenie widze przycisk "Capture NX2" znaczy nie mozna odpalic nim NX (bo taki mam i jakos na nim daje rade)

A jak szybkosc dzialania? To samo czy smiga szybciej?
    D300 | N35 1.8 | N17-55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciey75 Zobacz posta
    Na screenie widze przycisk "Capture NX2" znaczy nie mozna odpalic nim NX (bo taki mam i jakos na nim daje rade)

A jak szybkosc dzialania? To samo czy smiga szybciej?
    wszystko możesz odpalić, nawet "notatnik", jeśli go sobie skonfigurujesz w viewnx2
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Ma tryb pelno ekranowy z mozliwoscia edycji i pokazania miniaturek - w starym sie tego nie dopatrzylem
    D300 | N35 1.8 | N17-55

Domyślnie

stary ViewNX jak dla mnie lepiej zrobiony. Ten skacze przy przewijaniu zdjęć gdy zmienia się orientacja kadru, a do tego działa wolno. Jak jest 500 zdjęć w katalogu, to potrafi się zaciąć i pokazywać co drugi plik. Czy ja muszę kupić nową płytę, nowy procek, nową pamięć i instalować 3-4 lata od nowa tylko po to aby działa szybko pieprzona przeglądarka do zdjęć? Jedyny plus to integracja z Nikon PictureTow. A tak to mnie wkurza.
    Smiena Symbol

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów