Szukaj
Nikon D70s + Sigma 28-105 f2,8-4 + Nikkor 50mm F1,8D
No to chyba jest słabo....jak nic nie piszecie...
dwie pierwsze fajne! może technicznie niezupelnie poprawne, ale feel mi sie podoba![]()
Pozwole sobie ocenić każdą bo widać potencjał fotografa.
1. Korzystnie byłoby lekko doświetlić lampą przód. Rozbłysk słońca ściął kontrast w najciekawszym teoretycznie obszarze zdjęcia czyli przodzie auta.
2. Podobnie choć już lepiej + wali po oczach te czerwone puzle bo więcej czerwonego nie ma oprócz lampy która akurat fajnie że jest czerwona. Dodatkowo aż się prosi wyprostować to zdjęcie, z prawej budynek idzie prosto, z lewej się kładzie, transformem w PS lub korzystniej lens correction w LR.
3. Bardzo ładnie ale mam wrażenie że ostrość gdzieś uciekła, może ciut poruszone. Może za płytka głębia.
4. Tutaj osobiście strzelałbym na mniejszej dziurze. Udałoby się uzyskać ostrą lampę dodatkowo a budynek dalej byłby nieostry.
5. Kadr nieciekawy. Lampa się na dole kończy równo z końcem zdjęcia, ogólnie kompozycja mi tu nie leży ale może to subiektywne wrażenie.
Generalnie fajne.![]()
D610 + D90 | 14 2.8 | 35 1.8 | 50 1.4 | 85 1.4 | (105 2.0 DC) | SB800 + YN465 + YN465II
1. Niestety jedyną lapmę jaką mam to stary Canon...który musi być na stópce...i w takim przypadku wale prosto przed siebie...i wtedy brzydko tablice sie świecą...
2. ...prostowanie zdjęć? W PS oblatany nie jestem...w LR chyba wciąż za mało...
3. Może być niestety troszke poruszone...za jasno nie miałem, a przykręcony był polar...
5. Nie dostrzegłem tego...
Najbardziej podoba się 1. Na 2. trochę za dużo odbić . 3. nie ostra lub płytka GO. 4. zupełnie jakoś do mnie nie przemawia. Pierwsze dwie niezłe. Miejscówka IMO - super. Ładne autko, nie przepadam za francuskimi ale kilka maja ciekawych aut (laguna coupe, wszystkie RS-y,..)
D80+18-105 VR | Nissin Di 622 | Velbon 600R | Akcesoria (Hoya, Hama, Lowepro)
www.fotoryzacja.pl
TOTAL BEGINNER
Skontaktuj się z nami