Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Sesja w kinie

yuri1978
    Gość

Domyślnie Sesja w kinie

Witam
    Mam tak malą prosbe do wszyskich o podpowiedz czy jakieś propozycje.
    Otóż moi znajomi poprosili mnie abym zrobił im sesje slubna w kinie. Sala nie wielka generalnie to jest małe kino.
    Zastanawiam się jakie kadry zrobić jak ze swiatłem się ustawic. Szukałem w internecie jakiś przykładów ale albo nie ma czegoś takiego albo słabo szukam.
    Jesli macie jakieś propozycje, sugestie, pomysły był bym wdzieczny.
    Sprzetem jakim dysponuje na dzisiaj to:
    D40X, D90, Sigma 20mm f/1.8, Nikkor 50mm f/1.4, 18-105 f/3.5-5.6, SB800 i SB900

Domyślnie

Wprawdzie nie sesja ślubna a modelki, ale zawsze to jakieś kino ślubne będę robił początkiem września ......

http://patrykstanisz.blogspot.com/20...-17122009.html

Domyślnie

Jak myślę "PM w kinie", to widzę taki obrazek: ciemnoczerwone krzesełka w rządkach, gdzieś w trzecim albo czwartym rzędzie PM, a powyżej światło z projektora

Krzesełka będą Ci tworzyć harmonię, PM będzie ją zaburzać, przez co przyciągnie wzrok. Ot takie rozważania teoretyczne
    Pozdrawiam, Kamil
    Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25

yuri1978
    Gość

Smile

Dzieki Panowie za podpowiedzi. Napewno troszke mi to rozjasniło umusł
    Zastanawia mnie jeszcze to jak ze światlem żeby nie zburzyc klimatu sali kinowej.

Domyślnie

mozna by zasymulowac swiatlo od strony ekranu (przy pomocy lampy i filtrow - zalezy jaki fil ma byc wyswietlany kolor czy cz/b )

Oszczędny w słowach Awatar qczman
    Miasto
    Wawa-Stare Bemowo

Domyślnie

Ja robilem taka sesje, uzylem dwoch lamp, jedna jako kontra, druga jako glowne z bd
    oczywiscie nie obylo sie bez szopowania, gdyz nie mialem jak oddzielic kontry od tla :P

Facebook // www.qczman.pl - kiedys zaktualizuje

Uprawnienia umieszczania postów