Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18
    Oszczędny w słowach Awatar Gurgul99
    Miasto
    Polska, na dole.

Domyślnie

Z ceną powyżej 400 to zdecydowanie przesadzili.
    Z "likwidacji pewnej firmy fotograficznej" - ciekawe.
    Silny człowiek jest najsilniejszy gdy jest sam
    W tym miejscu trzeba się chwalić sprzętem?

Domyślnie

Wcale nie przesadził. Ładne 55-tki dwa osiem szłu juz na Allegro za 700 zł....
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

Ja kiedyś kupiłem fajną sztukę 55 f3.5 bodajże za 400zł. Później nabyłem 55 f2.8 AF (skala 1:1) za 1000zł. Tak więc te micrusy występują w bardzo zróżnicowanych cenach....i z jednego i z drugiego byłem/jestem zadowolony i każdy wart tych pieniędzy.

Domyślnie

No niestety MF Nikkory trzymają ceny, a nawet dotyczy to części szkieł innych producentów, fabrycznie wyposażonych w bagnet F. Choć nie jest znowu tak tragicznie, bo można skompletować całkiem ładny zestaw za ułamek ceny odpowiedników AF.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Wczoraj kupiłem ostatnią sztukę z tych kompletnych. Co prawda nie stricte do makro, a jako standard do FM2, jak dostanę przesyłkę, to będę się mógł wypowiedzieć, co konkretnie te egzemplarze są warte.
    Paczka przyszła dzisiaj. Szkło faktycznie nie wygląda, na to żeby było używane. Brakuje dekli, ale o tym wiedziałem, bo się dopytałem przed aukcją. Natomiast to o czym nie wiedziałem, to że guma na pierścieniu ostrości jest popękana. W jednym miejscu już w 2/3.
    Poza tym soczewki bez rys, były jakieś paprochy i plamki, ale zważywszy, że szkło było bez dekli oraz, że za pomocą gruchy, pędzelka i szmatki doprowadziłem soczewki do porządku, to luzik.
    Sample wrzucę jutro, bo dziś wróciłem zbyt zmęczony i porobiłem tylko coś na szybko z ręki, żeby sprawdzić czy optycznie szkło jest OK. Wygląda na to, że tak.

W sprawie gumy napisałem do sprzedawcy, a jeszcze wyślę mejla na Postepu, czy nie można od nich kupić takiej gumy i czemu tak drogo.
    Ostatnio edytowane przez zdyboo ; 18-08-2010 o 19:52
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Arcyciekawe, co oni robili z tymi gumami - same z siebie raczej nie pękają, nawet mimo wyjątkowo okrutnego sponiewierania...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Arcyciekawe, co oni robili z tymi gumami
    Nie wiem, bo mam kilka innych szkieł, które są raczej starsze i tam z gumami nic się nie dzieje. Poza tym zwykle guma się wyciąga nie pęka.
    Mam jednak hipotezę taką, że z jakiś powodów, te szkła zostały pozbawione gum, które były przechowywane osobno i straciły swą elastyczność, a następnie ktoś próbował je naciągnąć na pierścień.
    W każdym razie ten sprzedawca miał wystawione jeszcze dwie aukcje z tymi słoikami, w tym jedna nadal trwa. Na niej właśnie ma trzy Nikkory całkowicie pozbawione gum, na drugiej miał jeden takoż z popękaną gumą.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Witam!

Jak obiecałem, kilka sampli z MF Nikkora 55/2,8 podpiętego do D90. Wszystkie na f/2.8.
    http://www.rapidshare.com/files/4138..._nikkor_55.rar *.NEF [33 MB]

Sprzedawca nie raczył odpowiedzieć, ale poczekam jeszcze.
    Ostatnio edytowane przez zdyboo ; 19-08-2010 o 17:49
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów