Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Nikkor Micro 55mm/2.8

Witam.
    Prosiłbym posiadających w/w szkiełko o opinie na jego temat, będe również wdzięczny za przykładowe sample.
    Z góry dziękuję
    ...FX | 17-35 | 50 | 28-75 | SB-700 |...
    PozdRAWiam . Patryk.

Domyślnie

Kilka moich sampli. Ja jako totalny amator w makro jestem zadowolony. Kupiłem swojego na giełdzie foto za jakieś 300zł, do tego manualne pierścienie i można się bawić.

Malina
    Aparaty, szkła i ja

Oszczędny w słowach Awatar Gurgul99
    Miasto
    Polska, na dole.
    Silny człowiek jest najsilniejszy gdy jest sam
    W tym miejscu trzeba się chwalić sprzętem?

Domyślnie

Dzięki Michalus za sample.

Gurgul99, dokładnie tak. Nie wiem, czy zyskam cokolwiek kupując takowego i podpinając pod p.p. Obecnie mam Haliosa ( ostrego i w idealnym stanie).
    ...FX | 17-35 | 50 | 28-75 | SB-700 |...
    PozdRAWiam . Patryk.

Domyślnie

Zyskasz, zyskasz - to doskonały obiektyw. Naprawdę warto. Gdy już go będziesz miał, sam będziesz się dziwić, jak mogłeś męczyć się z Heliosem...
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

A może ktoś powiedzieć jakie są różnice pomiędzy :
    http://allegro.pl/item1186445796_nik...mm_okazja.html
    a
    http://allegro.pl/item1186447054_nik...kor_55_mm.html
    Wydaje się że są to różne obiektywy.
    Pozdr.

Domyślnie

Przecież wyraźnie napisano, że z tych drugich pościągali sobie gumy.

Domyślnie

Witam!
    Wczoraj kupiłem ostatnią sztukę z tych kompletnych. Co prawda nie stricte do makro, a jako standard do FM2, jak dostanę przesyłkę, to będę się mógł wypowiedzieć, co konkretnie te egzemplarze są warte.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Wczoraj kupiłem ostatnią sztukę z tych kompletnych. Co prawda nie stricte do makro, a jako standard do FM2, jak dostanę przesyłkę, to będę się mógł wypowiedzieć, co konkretnie te egzemplarze są warte.
    Paczka przyszła dzisiaj. Szkło faktycznie nie wygląda, na to żeby było używane. Brakuje dekli, ale o tym wiedziałem, bo się dopytałem przed aukcją. Natomiast to o czym nie wiedziałem, to że guma na pierścieniu ostrości jest popękana. W jednym miejscu już w 2/3.
    Poza tym soczewki bez rys, były jakieś paprochy i plamki, ale zważywszy, że szkło było bez dekli oraz, że za pomocą gruchy, pędzelka i szmatki doprowadziłem soczewki do porządku, to luzik.
    Sample wrzucę jutro, bo dziś wróciłem zbyt zmęczony i porobiłem tylko coś na szybko z ręki, żeby sprawdzić czy optycznie szkło jest OK. Wygląda na to, że tak.

W sprawie gumy napisałem do sprzedawcy, a jeszcze wyślę mejla na Postepu, czy nie można od nich kupić takiej gumy i czemu tak drogo.
    Ostatnio edytowane przez zdyboo ; 18-08-2010 o 19:52
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów