Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

No i w uruchom wpisz msconfig a tam rozruch/zaawansowane/liczba procesorow i ustaw wszystkie rdzenie bo docelowo windows odpala sie na jednym, nie przyspeiszy codziennej pracy ale windows bedzie odpala sie blyskawicznie
    Kolejna sprawa w msconfig wybierz uruchom i tam zobacz jakie programy odpalaja sie z windowsem, mozesz powylaczac to czego nie potrzebujesz, to duzo daje......
    Wczesniej nie miales klopotow, moze wlasnie duzo smieci sie odpala w winda i powoduje zamulenie......
    Anty wirus tez moze mielic kiedy chce, warto to sprawdzic

Domyślnie

akurat wczoraj nie mialem kiedy przetestować dysku... posprawdzam ustawienia w msconfig powyłaczam procesy mam nadzieje ze już dzisiaj przetestuje te dyski
    Nikon D700 ze szkiełkiem N24-70 2.8 i do tego sabinka SB800
    Zapraszam na LVQE.DIGART.PL )
    ................... http://lvqe.maxmodels.pl

Domyślnie

W sumie ciekawy wątek i wiele się z niego dowiedziałem, bo choć nie boję się niczego związanego z komputerem, to jakoś nigdy mi się nie chce grzebać ot tak sobie w ustawieniach. A tymczasem parę ciekawych rzeczy podano mi tu na tacy (faktycznie na 4 rdzeniach komputer ładnie startuje). Jeśli ktoś ma więcej tego typu ciekawych 'tweaków' to chętnie poczytam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    A tymczasem parę ciekawych rzeczy podano mi tu na tacy (faktycznie na 4 rdzeniach komputer ładnie startuje). Jeśli ktoś ma więcej tego typu ciekawych 'tweaków' to chętnie poczytam...
    Ciesze sie ze ten numer sie Tobie spodobal Pierwsze co robie z kazdym nowym systemem
    Ivqe zdefragmentuj dysk, to tez moze powodowac takie przestoje
    Wiekszosc zdjec zanim trafia na dysk "magazyn" to przelatuja przez moj pulpit i dysk C: po czy przenosze je tam gdzie ich docelowe miejsce, niestety to powoduje ze defragmentacja dysku jest co jakis czas potrzebna.
    Windows 7 ma fajna opcje (nie wiem jak mial XPek) ze mozna ustawic defragmentacje automatycznie np: co kilka dni o danej godzinie......
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 17-08-2010 o 21:11

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów