Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Problem z szybkoscia komputera

Witam... od pewnego momentu zaobserwowałem znaczny spadek prędkosci działania PS-a...
    dokładnie chodzi mi np o to ze gdy pracuję na pełnym rozmiarze zdjęcia np gdy chce dać ogólne wyostrzenie zdjęcia nawet minimalne... to komputer "mieli" chyba z dobrą minuntę zanim mogę cokolwiek innego zrobić podobnie jest w adobe lightroomie czasami go włąsnie tak "przytnie" np przy stęplowaniu...
    czy to mzoe być wina zastosowanego dysku ?? czy raczej innych podzespołów ?? bo wydaje mi się ze ten sprzęt powienien sobie poradzić i płynie nawet kilkunasto megowe pliki obrabiać bez zastrzeżeń... co moze być tego przyczyną ze momentami komputer sie przytnie przy obróbce ??

ram 8gb
    procek I7 Core
    reszta chyba nei bardzo potrzebna do diagnozy noo chyba ze potrzebna to podam dalej )
    Nikon D700 ze szkiełkiem N24-70 2.8 i do tego sabinka SB800
    Zapraszam na LVQE.DIGART.PL )
    ................... http://lvqe.maxmodels.pl

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Jaki(e) dysk(i), ile ich jest? Gdzie jest scratch od PS, gdzie jest plik wymiany Windowsa....
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

dyski są zwykłe jest jeden dysk Samsunga 500 gb i tutaj jest zainstalowny PS razem z Windowsem... na dysku mam około 200-300 gb wolnego miejsca

następnie mam dwa dyski 1 tera połączone w raida0 więc łącznie widzi mi jako jeden dysk 2tera...

Domyślnie

Windows XP?

Domyślnie

Przy 8 GB RAM wyłącz plik wymiany i zobacz jaki będzie efekt.

Podaj nam smart z dysków.

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Windows XP?
    Ta... 8 GB RAM i zainstalowałby XP ... jeszcze 32 bit - :]
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 16-08-2010 o 08:26

Domyślnie

zadam takie lamerskie pytanie jak wyłączyć ten plik wymiany ?? bo coś mam jakieś zaćmienie dzisiaj ;/;/

nie nie orginal win 7 64 bit ;D niestety widows xp odpada

Domyślnie

W XP klikasz prawym na mój komputer, właściwości, zaawansowane, wydajność, ustawienia, zaawansowane, pamięć wirtualna, dajesz bez pliku strony i koniec. W Vista jest podobnie ale nie mam akurat tej maszyny przed sobą, w windows 7 pewnie analogicznie.

ps. wklej SMART z HDD bo może pada (np. przy pomocy Lavasys EVEREST)
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 16-08-2010 o 13:07

Domyślnie

SMART-a wkleje jak tylko wrócę z pracy bo własnie do niej sie wybieram... wyłączenie pliku nic nie dało... coś mi się włąsnie wydaje ze to mzoe być wina dysku sprzwdzimy po 23.30 wkleję smarta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Ta... 8 GB RAM i zainstalowałby XP ... jeszcze 32 bit - :]
    Czy ty mnie masz za debila?
    Poza tym istnieje W xp 64bit, sam nie uzywam XP od dawna bo nie jestem jakims chorym maniakiem jak niektorzy!
    Zreszta to samo bylo jak pokazal sie XP to kazdy marudzil ze najlepszy jes 98

W W7 klikasz moj komputer/wlasciwosci/zaawansowane ustawienia systemu (z prawej)/ustawienia/zmien/bez pliku stronicowania->ustaw i ok no i restart......ale to nie jest powod twojego problemu

Domyślnie

ctrl+shift+ESC->monitor zasobów, popracuj, zpobacz na wykresach co ile obciąża, na lisci emożesz sobie posrtowac i zobaczysz co tam muli i z jaką prędkością.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów