Szukaj
Masz prawo bronić swojego stylu, ale ja również należę do grona osób którym ten styl nie przypadł do gustu.
patrzę, podglądam obserwuję ...
D600 D90 | S15/2.8 | N28/1.8 | S50/1.4 | N85/1.8 | SB-900
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Lubię mocne bw, zdjęcia inne, ale musi to wyglądać na świadome działanie, tu niestety tak nie jest. Przepały wynikają ze złego oświetlenia, a taka konwersja wskazuje na brak umiejętności, a nie na celowe działanie. Po obejrzeniu zdjęć pomyślałem o technicznych niedostatkach, nie o innym, ciekawym stylu autora.
Jesli chcesz przepalać to przepalaj. Jak lubisz za ciemno to zaciemniaj. Ludzie lubią się popisywać na forum znajomością slangu fotograficznego i wiedzy szkolno fotograficznej.Wiem bo mnie czasem też to bierze.
Mnie zniechęca takie trzymanie się normy ogólnie. Ta kobieta (na zdjęciach oczywiście tylko i wyłącznie) pasuje do tej obróbki jeśli przyjąć styl hardcoru gdzie na pierwszym zdjęciu w szklance jest wódka a ona pije trzecie dzień. Coś z takim przekazem.
Dwójka w sumie mi się nie podoba trójka to dążenie do standardu właśnie. Czwórka to samo. Piątka podoba mi się nawet bardziej niż jedynka. Kobieta z doświadczeniem, samotna, itp.
W szóstce natomiast widzę zupełną metamorfoze. Młodsza o 10 lat. Radosna, spójna. Jasne tony dodatkowo podkreślają to moje odczucie. Ręce na szyi ok.
Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|
Fajny masz styl. Pwenie będzie z Ciebie nie lada artysta, a spuścizna po Tobie osiągnie niebotyczne sumy. Czego wszystkim życzę.
Skontaktuj się z nami