Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Sąsiadka...

Domyślnie Sąsiadka...

Trochę nieśmiało, ale niech tam, moje pierwsze próby z modelką...
    Modelką była moja przyjaciółka Justyna, też pierwszy raz w tej roli...

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Proszę o opinie...
    d'SLR; Takumar 1,8/55; Zeiss 3,5/135
    sadpunk44.blogspot.com

Domyślnie

Ja sie nie znam ale dla mnie jest okropna ta konwersja, przepały dają po oczach aż miło, szczególnie ostatnie mi się nie podoba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Ja sie nie znam ale dla mnie jest okropna ta konwersja, przepały dają po oczach aż miło, szczególnie ostatnie mi się nie podoba.
    Przepały, to moja specjalność...
    P.s
    Na żadnym nie ma 255...
    sadpunk44.blogspot.com

Domyślnie

Bardzo bardzo bardzo złe światło i konwersja. Ciężko coś więcej napisać, bo zdjęcia odrzucają i zniechęcają do analizy - przynajmniej mnie. Najlepsza chyba byłaby szóstka, tyle, że w pełnej tonalności i neutralnej obróbce.

Domyślnie

Oczywiście, mógłbym dać zdjęcia poprawne obróbkowo, w stylu, tak zwanym nijakim, ale to jest mój styl, nie zamierzam z niego rezygnować, tak widzę portret Tej Osoby...Pytanie: Czy to są złe zdjęcia?...Że nie nadają się do Glamura, czy to je dyskwalifikuje?
    sadpunk44.blogspot.com

Domyślnie

Nie dyskwalifikuje ich nienadawanie się do glamour, tylko fatalna technika (moim zdaniem). Ja akceptuję zdjęcia: mdłe, nieostre, poruszone, za ciemne, za jasne - tylko, jeżeli ma to dla mnie sens. Tu nie ma. Ale to tylko ja. Jedna opinia, a przecież odwiedzających setki.

PS. No... może setki to będą wkrótce...

Domyślnie

Baaardzo jasno, za jasno.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SADPUNK44 Zobacz posta
    ale to jest mój styl, nie zamierzam z niego rezygnować
    słuchaj udowadnianie wszystkim dookoła, że to twój styl nie ma sensu. bo zdjęcia pod kątem światła, a przede wszystkim obróbki są bardzo słabe.
    jeśli chcesz się tego stylu trzymać, nie będziemy cię namawiać do zmiany przyzwyczajeń. jeśli jednak wystawiasz je pod krytykę, musisz się liczyć z tym, że ten styl może się nie spodobać 99% oglądającym.
    D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SADPUNK44 Zobacz posta
    Przepały, to moja specjalność...
    P.s
    Na żadnym nie ma 255...
    nie musi być 255 żeby był przepał.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    Baaardzo jasno, za jasno.
    Cytat Zamieszczone przez szelass Zobacz posta
    słuchaj udowadnianie wszystkim dookoła, że to twój styl nie ma sensu. bo zdjęcia pod kątem światła, a przede wszystkim obróbki są bardzo słabe.
    jeśli chcesz się tego stylu trzymać, nie będziemy cię namawiać do zmiany przyzwyczajeń. jeśli jednak wystawiasz je pod krytykę, musisz się liczyć z tym, że ten styl może się nie spodobać 99% oglądającym.
    Cytat Zamieszczone przez Boghol Zobacz posta
    nie musi być 255 żeby był przepał.
    No cóż, mamy inne wzorce, ja jestem poniekąd napiętnowany taką fotografią, lata temu(miałem 7 lat), ktoś mi zrobił zdjęcie, które było obrobione w podobny sposób, to jest dla mnie wykładnik...
    Czas na naukę...
    sadpunk44.blogspot.com

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów