Prawda jest taka, że portret i glamour się niejako przenikają. Generalnie zdjęcie, na którym ewidentnie chce się pokazać piękno kobiety (albo i ubioru) można już podciągnąć pod "glamour".
Zdjęcia bardzo fajne![]()
Szukaj
Prawda jest taka, że portret i glamour się niejako przenikają. Generalnie zdjęcie, na którym ewidentnie chce się pokazać piękno kobiety (albo i ubioru) można już podciągnąć pod "glamour".
Zdjęcia bardzo fajne![]()
Nie zgodzę się. Granica prawie zawsze jest bardzo wyraźna. Kosmyk włosów który jest zarzucony to portret, kosmyk który jest starannie wyczesany to glam. W portrecie pokazujemy często nastroje, charakter, lub osobowość. Glam to ponadprzeciętna dbałość o szczegóły i wymuskanie projektu w każdym calu. Nie skupia się bezpośrednio na osobie. Portret tak.
Absolutnie nie! Piękno i uroda nie są wyznacznikiem tego stylu. Glamour można określać jako styl portretowania, ale nie jest z nim tożsamy.
Pozdrawiam
Janusz
Idąc takim tropem w tym dziale powinno byc tylko kilka tematow.
Zdjęcie to jedno z niewielu jakie pamiętam (Twojego autorstwa) zrobionych ze smakiem. Jeżeli pójdziesz tym tropem dalej, będzie coraz lepiej.
Zgadza się.Tylko ostatnio modny jest taki... portreto-glamour i ciężko go gdzieś jednoznacznie wpakować. Przy portretach, też słabo wygląda, więc często już lepiej tutaj.
Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 13-08-2010 o 01:24
Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 13-08-2010 o 10:02
Zgoda!
To tylko uproszczenie, żeby zwrócić uwagę na kierunek jaki obiera glam. Chodzi o ponadprzeciętne wymuskanie zdjęcia w każdym calu. Zdjęcia powinny sprawiać wrażenie zwielokrotnionej atrakcyjności.
To co my myślimy o gatunku i tak nie ma chyba większego znaczenia, bo jest już on dawno określony i świetnie się sprzedaje. Jak dla mnie jedynym drobnym zgrzytem jest to, że na forum jest już pięć działów dotyczących fotografii ludzi, gdzie inne aż proszą się o podział. No ale skoro ten podział już jest to powinniśmy się go trzymać, prawda? Zauważyłem, że moderatorzy bardzo chętnie przenoszą zdjęcia do aktu i innych działów a z mody/glam do portretu już nie...
Pozdrawiam
Janusz
No właśnie, czyli to co ja napisałem na samym początku
I takie zdjęcie, gdzie się chce pokazać tą zwielokrotnioną atrakcyjność... może być portretemDlatego napisałem, że te gatunki sie mogą przenikać.
-------------
Inna sprawa, że rzeczywiście zdjęcia akurat z tego tematu podpadają pod portret. Przeniosę.
Jak się nie uda glam to mamy portret?Można tak uprościć, ale nie o to w tym stylu (i dziale) chodzi. Moda i glam, o czym pisałem już wcześniej, nie skupiają się bezpośrednio na modelce. Pokazują ciuchy, styl, luksus, cały ten feeling. Pokazując piękną dziewczynę natomiast - portretujemy.
Pozdrawiam
Janusz
skoro moja fotka zostala przeniesiona do portetu, to proponowalbym temu kto to zrobil, przeniesc jeszcze 90% postow z glamour do portretu. Wg wskazan kolegow wyzej.
fotka sie widzi oprocz koloru paznokci nie wspolgraja z reszta obrazka
Skontaktuj się z nami