Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Odbicia

Domyślnie

Stawiając lampe na statywie w tłumie ludzi, nieco już "na fali", tańczących i śpiewajacych, bałbym się o nią Ja mam tylko 1 lampke i mogę ratować sie tylko odbiciami od wszystkiego
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grand. Zobacz posta
    Stawiając lampe na statywie w tłumie ludzi, nieco już "na fali", tańczących i śpiewajacych, bałbym się o nią Ja mam tylko 1 lampke i mogę ratować sie tylko odbiciami od wszystkiego
    To już jest zupełnie inny kontekst problemu. Jeśli mowa o fotografii komercyjnej -- ryzyko należy po prostu wliczyć w koszty.

Jeśli już jednak na upartego trzeba odbijać w pomieszczeniach, które się do tego ewidentnie nie nadają -- kup blendę. Dużą, srebrną lub białą. Taka powierzchnia powinna wystarczyć do sensownego odbicia światła lampy (nawet zamontowanej na aparacie).

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Masz na myśli np 3 lamy Nikona wyzwalane cls-em lub radiowo skierowane na wprost?
    Niekoniecznie 3 od razu. 2, ustawione po przekątnej, dadzą radę.
    Jak wyzwalać? Dowolnie, byle zdalnie. Fotocela nie brzmi dobrze ze względu na otaczające małpiątką co rusz strzelające flaszami.
    Skierowane na wprost, owszem. Ta świecąca "od frontu" pewnie chętnie z parasolką/softem, ta która robi "backlight" już niekoniecznie.
    Ostatnio edytowane przez messer ; 12-08-2010 o 13:01
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów