Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie Focus - jakie amortyzatory

Skoro forum fotograficzne to i o amortyzatorach można pogadać
    Padł mi z tyłu amortyzator w focusie kombi mk1, w serwisie zaśpiewali sobie prawie 400 zł za sztukę
    więc szukam czegoś tańszego ale trwałego, trafiłem na firmy kayaba, monroe, sachs i jakieś inne mi zupełnie nieznane
    Pytanie więc, które z nich mogą dorównać trwałością do oryginału?
    Ktoś ma jakieś doświadczenia z takimi zamiennikami?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 09-08-2010 o 23:29 Powód: orto. ("orginału")
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Nie wiem jak w focusie ale swego czasu sachsy założyłem do meganki. Zakładałem je przy 115k, a teraz mam 175k.
    Przy przeglądzie zawsze sprawdzam stan amorów i ostatnio pokazywało 74%. Wg mnie całkiem fajne.
    nic...

Domyślnie

Bez wahania wstaw KYB (oczywiście para na oś). Miałem w VW i spisywały się rewelacyjnie.

Domyślnie

Tak się właśnie nad KYB zastanawiam bo cena dobra ale słyszałem że są sztywniejsze od oryginału
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 09-08-2010 o 23:30 Powód: orto. ("orginału")

Domyślnie

Na początku może i tak, ale jak trochę pojeździsz to się przyzwyczaisz (albo się wyrobią). Są bardzo dobre jeśli jeździsz w kilka osób. Co do ceny to swego czasu znalazłem promocję 119/szt

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Szczecin / Gryfice

Domyślnie

Kayaba (KYB) są bardzo dobre. Ja osobiście jeżdżę na zawiasie MTS Technik (sportowe) i jestem bardzo zadowolony. Sachs swoje kosztuje, ale też jest znaną i polecaną firmą.
    Z drugiej strony: zdecydowanie nie polecam Ci Bilsteina B4, tylne (w przypadku Astry G, w baaaardzo licznych przypadkach) napieprzały po pół roku od zakupu.

Monroe.. lepiej nie. Zainwestuj w KYB
    Nikon D3000 + Nikkor AF-S 18-55mm f3.5-5.6G VR i inne bzdety

początkujący ;>

Domyślnie

Dzięki, może ktoś jeszcze coś dopisze, jutro jeszcze podzwonię po okolicznych serwisach i popytam zobaczę co powiedzą

Domyślnie

>>link<<, a tu masz oryginał. Ja tam bym chyba brał KYB. Swego czasu zaufałem i wstawiłem na zad do Rolki. Na oryginale przejechałem ok. 270 kkm i ruszyłem tylko dlatego, że sprężyny lekko przysiadły i po upakowaniu bagażnika Rolka ciągała kuprem po asfalcie - tak bym nie tykał. Niestety, po 20 kkm rolka poszła w ludzi, ale do tego czasu KYB spisywały się oki. Ponoć Toya stosowała KYB'y przy pierwszym montażu, więc chyba są niezłe.
    Ostatnio edytowane przez ad2122 ; 10-08-2010 o 00:13
    D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466

Domyślnie

Dodam jeszcze tylko nie montuj amortyzatorów z napisem Gabriel (nie wiem czy to firma). W Corolli padły po roku niezbyt intensywnego użytkowania.

Oszczędny w słowach Awatar pukas
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

KYB chyba jako jedyna daje gwarancje na 3 lata bez limitu kilometrów - to mówi samo za siebie.
    nie trzeba wzywać doktora

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów