Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Domyślnie

A więc stało się, użyłem chińskich narzędzi do japońskiego sprzętu
    Wcześniej sprawdziłem lampy na kablu, który trzyma się body jak należy (jest blokowany na stopce kółkiem). Sabinki świeciły tak jak powinny. Dlatego używając chińskich kombinerek lekko ścisnąłem stopkę w aparacie zmniejszając luz, chociaż i tak został większy niż w mojej starej setce. Wstępne próby pokazują, że to właśnie ten luz był przyczyną dziwnego zachowania lamp. Pozdrawiam!

Domyślnie

Najwyraźniej taka przypadłość tego modelu Zaraz zabieram się do tego samego działania
    Ostatnio edytowane przez nof ; 03-09-2010 o 19:27

Domyślnie

Miałem tylko kombinerki produkcji Radzieckiej ale też pomogło Wielkie dzięki BigInJapan

Domyślnie

Cieszę się, że mogłem pomóc
    Dziś potwierdzam, że u mnie pomogło, wczoraj sprawdziłem w boju. Żadnych niespodzianek nie było.
    Pozdrawiam

Domyślnie

z czego sa te samki w d700 zrobione ze tak sie odginają z aluminium?hehe
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

chłopaki potwierdzam usterkę, jeśli się z torby często aparat wyciąga za lampę bo tak najwygodniej to z czasem sanki w body się odkształcają i powstaje lekki niezauważalny luz.
    Stało mi się na początku zlecenia serce mnie bolało jak zaczęło się pierniczyć bo musiałbym w ostateczności wyciągnąć d90.Ostrożnie należy z tymi sankami postępować kombinerkami żeby plastiku body nie ułamać na której się trzyma mocowanie lampy.
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Dzięki za radę, na pewno kiedyś się przyda, dodam że od czasu do czasu dobrze jest też przeczyścić styki.
    | ... |

Domyślnie

Mam to samo.

Domyślnie

Nie czytałem ale styki stopka + Lampa przemyć zmywaczem do paznokci i działa z powrotem

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów