Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    a nie da sie tego ACR'a z dużego PS-a wgrać jakoś do Elements'a 8 ? Podmienić pliki czy coś ?
    Nie da się podmienić pliku bo ACR w dużym PS i PSE to ten sam plik a jedynie sam program inaczej z niego korzysta.
    Tak więc zmuszenie PSE do pełnego wykorzystania ACR (jeśli w ogóle możliwe) było by ingerencją w kod programu a to juz nie jest zgodne z licencją.

Domyślnie

Skoro producent nie przewidział pełnej funkcjonalności w uboższej wersji (co logiczne) to znaczy
    że próba obejścia tego przez nadpsywanie plików byłaby raczej łamaniem praw autorskich...
    Poza tym aby mieć tego pełnego ACR (legalnie) to najpierw trzeba by mieć także pełnego PS'a
    a w tym wypadku to chyba bez sensu próbować (zakładając że to nie łamanie licencji)
    przeszczepiać go do Elements...
    Słowa mocne bo osobiście nie trawię mówienia o piractwie, nielegalności itp.
    Kradzież to kradzież a pisanie że to tylko piractwó to ubieranie
    brzydkiego słowa w kwiatki.
    To tak na marginesie -nie personalnie.
    Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez lesiuc ; 17-08-2010 o 12:53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesiuc Zobacz posta
    Skoro producent nie przewidział pełnej funkcjonalności w uboższej wersji (co logiczne) to znaczy
    że próba obejścia tego przez nadpsywanie plików byłaby raczej łamaniem praw autorskich...
    Poza tym aby mieć tego pełnego ACR (legalnie) to najpierw trzeba by mieć także pełnego PS'a
    a w tym wypadku to chyba bez sensu próbować (zakładając że to nie łamanie licencji)
    przeszczepiać go do Elements...
    Słowa mocne bo osobiście nie trawię mówienia o piractwie, nielegalności itp.
    Kradzież to kradzież a pisanie że to tylko piractwó to ubieranie
    brzydkiego słowa w kwiatki.
    To tak na marginesie -nie personalnie.
    Pozdrawiam!
    Czyli idac tym tropem, jakikolwiek plugin do jakiegokolwiek programu to tez jest piractwo, bo dodaje sie funkcje, ktorych producent nie przewidzial?
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Jak ktoś nie chce wydawać kasy to zapraszam od dziś po darmowy Nikon ViewNX 2. Właśnie się nim bawię i jestem bardzo zaskoczony Do podstawowej obróbki w zupełności wystarczy Jest szybszy i wygodniejszy od poprzednika (a ViewNX używam kilka lat codziennie), dodano cropa wreszcie
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Jak ktoś nie chce wydawać kasy to zapraszam od dziś po darmowy Nikon ViewNX 2. Właśnie się nim bawię i jestem bardzo zaskoczony Do podstawowej obróbki w zupełności wystarczy Jest szybszy i wygodniejszy od poprzednika (a ViewNX używam kilka lat codziennie), dodano cropa wreszcie
    wszystko super, tylko wywalono obsługę D2x mode
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    wszystko super, tylko wywalono obsługę D2x mode
    A to bardzo ciekawe! Właśnie mam otwartego nefa i do woli zmieniam ustawienia. Mam wszystkie które Cię interesują: D2XMODE1, 2, 3, portrait, landscape i wszystkie standardowe z puszki... Nie mów czegoś jeśli nie jesteś na 100& pewny... Możesz kogoś wprowadzić w błąd.
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek76 Zobacz posta
    Słyszałem że można zrobić akcję w pełnym PSie i wykorzystać ją w PSE, ale nigdy tego nie próbowałem.
    trzeba jeszcze tylko mieć pełnego PS'a

A to bardzo ciekawe! Właśnie mam otwartego nefa i do woli zmieniam ustawienia. Mam wszystkie które Cię interesują: D2XMODE1, 2, 3, portrait, landscape i wszystkie standardowe z puszki... Nie mów czegoś jeśli nie jesteś na 100& pewny... Możesz kogoś wprowadzić w błąd.
    masz rację, ale w momencie gdy pisałem tego posta, w wątku poświęconemu VNX 2.0 niektórzy pisali, że mają z tymi profilami kłopot.

ale faktycznie potwierdzam, nowy View NX 2.0 rozpoznaje profile d2x
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    trzeba jeszcze tylko mieć pełnego PS'a
    Można ściągnąć legalnie traial 30 dniowy, pobawić się zrobić co trzeba a później wywalić

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Wow! Jak za darmoche to trzeba bedzie sie "naumiec" tej aplikacji.

Edit.
    Z pospiechu sie podjaralem, myslalem ze to CaptureNX stal sie darmowy
    Ostatnio edytowane przez S_Works ; 06-09-2010 o 17:07
    Amateur with DSLR: D780 | D850 | N24-120 f/4 | N80-200 AF-D | N17-35 f/2.8 | N70-300VR | N70-200 f/2.8E FL | Ta 24-70G2 | SB-910 | and with mirrorless Z8+FTZ II
    Trochę fotek: https://www.flickr.com/photos/deepsouthphoto/albums

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów