Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39
    Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

Instalka zajmuje jakieś 1 giga z maleńkim kawałkiem więc pocztą nie przejdzie
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    "Najbardziej mnie interesuje czy są np. warstwy, czy są maski - tego wciąż nie mogę namierzyć" - na to pytanie możesz mi cos napisać ?

Może ktoś wie skąd ściągnąć sobie demo bez konieczności rejestracji w Adobe (mam ogromna niechęć do wszelkich zbędnych e-maili następujących po takich rejestracjach).
    Warstwy są a maski trzeba sobie ściągnąć
    Tu masz pliki i opisy
    http://www.dfv.pl/dodatki_elements
    Inne rzeczy jak mieszanie kanałów też można znaleźć w necie.
    Pracuję na PSE ponad rok i jak do tej pory niczego mi nie brakowało No może oprócz akcji

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

potwiedzam co mówi jarek
    osoboscie uzywam PSE3, najwiekszy wachlarz darmowych (!) pluginów, który przywraca krzywe, balans kolorów, maski, kolor selktywny czyli wszystko co akurat mnie jest potrzebne. z pozniejszymi wersjami jest róznie jesli chodzi o pluginy, bo "furtki" zostały czesciowo pozamukane, niestety PSE3 mozna kupic tylko na rynku wtórnym jak sie trafi, dodoatowym atutem tek wersji jest szybkosc w porownaniu do nastepnych, "ubogaconych" wersji

Domyślnie

thx Wszystkim za wypowiedzi
    Na razie zamówiłem sobie książkę do PSE - tam doszukam reszty odpowiedzi na swe pytania.

ps.
    jakby ktoś coś miał do dodania - nie krępować się , pisać śmiało

Domyślnie

Do wymienionych powyżej dochodzi brak warstw w trybie 16 bitów, okrojony ACR, brak akcji.

Co do maski i krzywych, mam PSE 8 MAC od premiery i nie udało mi się wrzucić plug-ina, który te braki uzupełni.

Domyślnie

Takie coś znalazłem, może się komuś przyda. Link poniżej informacji.

Rozszerzenia dla Photoshop Elements 6 / 7 / 8

Photoshop Elements to wspaniałe, niedrogie narzędzie dla fotoamatorów samodzielnie obrabiających swoje zdjęcia. Wiadomo jednak, że jest on nieco okrojoną wersją Photoshopa i gdzie niegdzie te ograniczenia są zbyt duże. Na przykład nie mamy dostępu do krzywych, które są dostępne w Photoshopie i zazwyczaj również w produktach konkurencyjnych; niepotrzebnym ograniczeniem jest również niemożność dodania maski do warstwy rastrowej, a jedynie do warstw korekcyjnych. Przez takie udziwnienia trzeba czasem pewne rzeczy wykonywać rozmaitymi trikami i niepotrzebnie tracić czas.
    Na szczęście wiele z tych niedogodności można w prosty sposób usunąć. Prezentujemy Tobie zbiór przydatnych rozszerzeń, które pozwalają skorzystać z istniejących lecz ukrytych możliwości Photoshop Elements. Całkowicie gratis!
    Oto lista nowych możliwości:

• maska warstwy
    • justowanie tekstu
    • dostęp do kanałów R, G i B w postaci nowych warstw
    • narzędzie Krzywe
    • tworzenie maski jasności
    • zmiana stylu pracy masek warstw (ukrywanie efektów)
    • maski wektorowe z zaznaczeń
    • narzędzie Mieszanie kanałów
    • ustawianie światła między znakami
    • zmiana warstwy na obiekt inteligentny
    • zaznaczanie cieni, świateł i tonów średnich jednym kliknięciem.

http://www.tutoria.pl/gratisy/rozsze...p_elements.htm
    Ostatnio edytowane przez rlat ; 11-08-2010 o 07:50

Domyślnie

Tak na marginesie.
    Cytat Zamieszczone przez rlat Zobacz posta
    Photoshop Elements to wspaniałe, niedrogie narzędzie dla fotoamatorów samodzielnie obrabiających swoje zdjęcia.
    Czy osoba prowadząca działalność gospodarczą w branży foto, może wykorzystywać do tego celu PSElements? Czy do celów komercyjnych tylkowersje pro czy przykładowo Producer dla ProShow?
    D70s + D300 + D700 + D750 + S 14-24/2,8 + S35/1,4 + N50/1,8 + N24-70/2,8 + N70-200/2,8 VRII + SB-800 + SB-900 + Zenit 122 + SLIK PX RO 500D

Domyślnie

A jakie to ma znaczenie, jakie oprogramowanie wykorzystujesz? Tym bardziej, jeśli zakupisz je na fakturę...
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu Zobacz posta
    A jakie to ma znaczenie, jakie oprogramowanie wykorzystujesz? Tym bardziej, jeśli zakupisz je na fakturę...
    Zastanawiam się czy każdy zakupiony program może być wykorzystywany do celów zarobkowych.
    D70s + D300 + D700 + D750 + S 14-24/2,8 + S35/1,4 + N50/1,8 + N24-70/2,8 + N70-200/2,8 VRII + SB-800 + SB-900 + Zenit 122 + SLIK PX RO 500D

Domyślnie

Jest na to sposób! Zatrudniasz się gdzieś na lewo jako księgowy i wtedy - jako księgowy - możesz obrabiać zdjęcia legalnym programem graficznym.

Zauważ, że jest spory plus takiego rozwiązania: jeśli masz legalnego Excella, możesz go spokojnie używać, jeśli masz przy okazji zatrudnienie jako fotograf! Jesteś kryty na każdą okoliczność!
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów