Szukaj
coroner-no ja tam widze przejarania. I to wieksze niz u mnie, do ktorych nie powinno sie przyczepiac
Te posty to nie tyle odwet co chec sprawdzenia jak jest z tym u ciebie skoro moje foty sa tak zjarane![]()
U mnie przepałów też nie ma.
MichałZK - może sobie monitor zmień![]()
D 600| N50/1.8D | N35/1.8 | T90/2.8 | S70-300 f/4-5.6 APO DG Macro | N18-70 | sb400 | sb700
zdecydowanie 1 bardzo mi się podoba
pozdrawiam
Przepały sa i owszem, ale na takich drobnych wycinkach obrazka, że wspominanie o nich to czepialstwo. Największy chyba na 5 w okolicach piersi, nie trzeba zmieniać monitora, wystarczy histogram. Nie jednak w przepałach jest problem, lecz jak już zostało powiedziane w kadrach. Mnie ten z 5 najbardziej odpowiada.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Na 3 przepal na piersi, na 4 prawie cala koszulka, na 5 piers.
Kolego coroner, zajrzyj jeszcze raz do tego tematu: http://tiny.pl/h74sx
Tam dwie osoby dosc racjonalnie opisaly problem 'czepialstwa przepalowego'. Mysle, ze troche to ostudzi twoje zapaly.
Zostawiajac te 'biale plamy', widze tu powazne problemy z kadrowaniem. Na 1 za malo dolu, na 2 prosi sie o nizsza perspektywe i troche szerzej z prawej, 3 cala poucinana, w 4 swiatlo i kolory sa ok, kadru nie rozumiem. Numer 5 chyba najbardziej przypadl mi do gustu.
Pochwalic cie musze za swiatlo i kolory, obrazek jest przyjemny i klarowny.
Widzę, że strasznie zabolały Cię moje słowa w Twoim wątku, i za wszelką cenę próbujesz się odgryźć..
Oglądałem swoje zdjęcia na 4 monitorach, na żadnym nie zaobserwowałem przepałów.
specjalnie dla Ciebie wykładnia: na 1 tak właśnie miało być, a i jeszcze ten dół był cięty, 2 - D90 to nie D700 i nie będę ryzykował zalania sprzętu dla jednego kadru, 3 - nie cała, tylko ucięte nogi, nie zawsze w kadrze musi być cała postać, 4 - głowa jest w mocnym punkcie, tudzież wystraczająco blisko niego.
5 spodobało Ci się najbardziej, podczas gdy z punktu widzenia prawideł technicznych jest najgorsza... centralna, za bardzo krzywa na prosty kadr, za mało krzywa na skos.... a jednak, jak sam widzisz - przyciąga..
Po kilku latach robienia zdjęć zgodnie z podręcznikową wiedzą, postanowiłem pójść w coś innego. I jak widać po innych postach - może się to podobać.
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
I tego się trzymaj, niech każdy robi zdjęcia zgodnie z własnym upodobaniem
Abstrahując od konkretnych zdjęć w tym temacie i generalnie od tematu, czy przepalanie deklasują zdjęcie (moim zdaniem nie jest to zawsze złe).... ale jak już jesteśmy tacy dokładni to.. jak najbardziej masz na zdjęciach przepalone miejsca (RGB - 255, 255, 255)
Powtarzam jednak raz jeszcze, nie piszę tego po to by skrytykować te zdjęcia, tylko odnoszę się do tego Twego konkretnego zdania![]()
Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 13-08-2010 o 22:15
Skontaktuj się z nami