Close

Strona 9 z 46 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 459

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaskaa Zobacz posta
    28 super, 29 przeostrzone
    Nad 29. to się zastanawiałem z 10 minut czy wrzucić i wrzuciłem...prze-ostrzenie jest efektem poruszenia wszystkich 3.stacków z których montowałem to zdjęcie i po zmontowaniu już wyglądało to dziwnie, ale jak to się mówi,, pierwsze sierściuchy za płoty
    Robiłeś te zdjęcia w tym tygodniu? Ja dziś około 7;40 wybrałam się na zdjęcia i nie spotkałam w chaszczach żywej duszy... Prócz pająków
    Tak, ta seria jest z czwartku, wstałem o 5.20 i wybrałem się w ,,swoje'' miejsce. Zazwyczaj chodze 1,5 km po wale zalewowym w poszukiwaniu owadów, coraz ciężej jest znaleźć ,,coś ciekawego'' dla takiego amatora jak ja, bo jeszcze nie znam przyzwyczajeń owadów.

Cytat Zamieszczone przez judith_manson
    mam raynoxa, ale cholernie trudno jest tym operowac. brawo za zdjecia, podoba mi sie 29, 25
    Z raynoxa, jest trochę ciężko operować. Ale by to opanować trzeba ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć
    Według mnie, jeżeli rano się wychodzi(z raynoxem) to potrzebny jest statyw, lub coś do podparcia aparatu, bo nie wyobrażam sobie, że ustrzele robala z ręki z czasem 1/10 ....

A i dzięki wszystkim za odwiedziny i komentarze

Domyślnie

Ja właśnie byłam tam gdzie zawsze roi się od robactwa i pusto... o 6 miałeś słońce ?? u mnie teraz wschodzi dopiero kilka minut przed albo po 7

Domyślnie

Ja właśnie byłam tam gdzie zawsze roi się od robactwa i pusto... o 6 miałeś słońce ?? u mnie teraz wschodzi dopiero kilka minut przed albo po 7
    Chodze po wale od strony zachodniej, więc mam dużo czasu zanim słońce oświetli tą ,,ciemną'' strone.
    Zazwyczaj jeden plener zajmuje mi 2-3 godziny, przedział w jakim fotografuje to 6 - 8.30 rano.
    A co do wschodów to nawet nie wiem o której dokładnie wschodzi, bo nie wychodzę za wał by zobaczyć czy jest słońce czy go niema.
    Staram się skoncentrować na drodze(szukać obiektów do fotografowania), nie na przeszkodach jakie mnie spotykają w plenerze

Domyślnie

Ciągle walczę ze światłem zastanym i dalej nie odpuszczam
    30.f/8 czas 1/20 ISO 200

31.f/11 iso 200 1/20
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 04-01-2011 o 17:30

Domyślnie

32.
    33. Kulisy zdjęcia wyżej pokazanego, zdjęcia robione ok 6:40
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 04-01-2011 o 17:30

Domyślnie

Świetne! Ja od dwóch dni wychodzę bardzo późno, bo myślę, że już powinno być więcej robactwa, mianowicie po 7 i PUSTKI! :/
    Fajne statywy na kartki, przydałyby mi się takie

Domyślnie

nr 31 jest po prostu cool, ale fajny slodki robaczek normalnie niu niu niu a zestaw z 33 masz kosmicznie czadowy, ale zaciecie ! to monopod ?
    Fajne pomysly naprawde, chyba tez tak zaczne ! x
    ND200, 105 2.8 + PN11 & bellows; 70-300 4.5VR
    Edyta
    jestem na FB judith manson

Domyślnie

Świetne! Ja od dwóch dni wychodzę bardzo późno, bo myślę, że już powinno być więcej robactwa, mianowicie po 7 i PUSTKI! :/
    Fajne statywy na kartki, przydałyby mi się takie
    Ja wychodzę zazwyczaj o 5.50, jeszcze gwiazdy na niebie i .... też pusto, kilka much, może jeden motyl i gdzieś jakaś gąsienica
    Ja jak bym wychodził o 7 to z dobrym światłem bym mógł się chyba pożegnać, bo ostatnio ostro daje rano

Cytat Zamieszczone przez judith_manson
    nr 31 jest po prostu cool, ale fajny slodki robaczek normalnie niu niu niu a zestaw z 33 masz kosmicznie czadowy, ale zaciecie ! to monopod ?
    Fajne pomysly naprawde, chyba tez tak zaczne ! x
    Fajnie, że każdy znajdzie coś dla siebie
    A zestaw jest jeszcze nie pełny, bo w ostrym świetle zawieszam dyfuzor zrobiony z woreczków foliowych, niedługo wstawię zdjęcie jak to wygląda w komplecie
    To nie jest monopod, to manfrotto 190

Domyślnie

I ten motyl nie uciekł przy tym całym majdanie?
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karbulot Zobacz posta
    I ten motyl nie uciekł przy tym całym majdanie?
    Nie ucieka, z samego rana wszystko jeszcze śpi, a na dodatek bardzo niska temperatura ( ok. 5*) wzmacnia mało ruchliwość robali

Zostałem poproszony o przedstawienie swoich gratów, więc....
    1.Podstawowe wyposażenie każdego wypadu, jeśli chodzi o doświetlanie itp.

1. 2 srebrne blendy w formacie A4
    2. 1 Nakładka na obiektyw (zawsze założona na polowaniu)
    3. 1 złoty odbłyśnik.
    4. Dyfuzor z foliowych woreczków(chwilowo testuje materiały przepuszczalne światło)
    5. 2. białe kartki format A4
    6. Hand made ,,czymacz'' sztuk 2. Trzymają one odbłyśniki ew.dyfuzor
    Kartki pokryte są według przepisu Bulltera, kocem ratunkowym za 16 zł.

Strona 9 z 46 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów