151 moje ulubione zdjęcie i strasznie sympatyczne![]()
Szukaj
151 moje ulubione zdjęcie i strasznie sympatyczne![]()
Mina na 151 rozkłada. Trudne są takie gekony w utrzymaniu? Trzeba mieć doświadczenie?
Pozdrawiam,
Łukasz
Myśle, że nie są trudne w utrzymaniu. Jako, że są to jaszczurki tropikalne, trzeba zapewnić im odpowiednie warunki(wilgotność i temperatura) i tak sobie żyją w swoim wiwarium z roślinkami
Pytasz czy trzeba mieć doświadczenie, myślę że można je wziąć jako pierwsze gady. Lecz pierw trzeba przeczytać podstawowe informacje na temat tych gadów (terrarium.pl).
Wydaje mi się, że dużo łatwiejsze są w utrzymaniu jaszczurki pustynne, gekony lamparcie,gekony paroedura itp.![]()
dzięki![]()
chyba sobie takie sprawie na zime![]()
Piękne okazy w pięknym anturażu... 154. długo musiałeś czekać? Czy już tak jest przyzwyczajony/-a do pozowania, że po prostu się umówiliście na jakiś znak?![]()
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Gadzina reaguje na znak sygnał
A tak na poważnie to ciężko mu zrobić udane zdjęcie, bo cały czas ucieka i gdzieś się chowa. Prawie jak karaluch![]()
151 i 154 genialne zdjęcia.
Fajna seria. Zwłaszcza 154 i 155.
Mam zawsze obiekcje pstrykając gekony. Ich oczy są strasznie delikatne. Znam kilka przypadków, wliczając w tym niestety jeden mój, oślepienia zwierzaka. Staram się od teraz nie robić więcej niż 10 błysków na jedną sesję. Teraz zresztą odbijam lampy od ścian i sufitu, na początku waliłem z dyfuzora...
Znam ten temat z oczami gekonów. Dlatego nie męczę gadów sesjami fotograficznymi, raz na jakieś 2-3 miesiące zrobie nowe zdjęcia, a do tego biorę gady na krótkie sesje by nie stresować zwierząt(z czego może uda mi się zrobić ze 20 zdjęć właściwych)
Ja błyskam przez parasolki dyfuzyjne i na razie nie zauważyłem by moje smoki miały problemy z polowaniem na świerszcze i inne robale![]()
Skontaktuj się z nami