Close

Strona 23 z 46 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 459

Domyślnie

Witam,
    fajowy ten Twój psiak z 78 ^^
    79. bardzo ładne plastyczne zdjęcie, piękne kolory i światło. Super
    Pozdrawiam
    Adamson

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Obydwa zdjęcia świetne,
    światło, kolory... pięknie Ci to wyszło.
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

Witam!

Świetne zdjęcia. Jestem pod wrażeniem.

Proszę napisz mi, czy zanim poustawiasz wszystkie blendy, statywy itd to robaczki nie pouciekają?
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

Też sobie często zadaję to pytanie. Jak widzę, fota z 8:42, zatem wstawanie skoro świt nie jest najważniejsze?
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mihow Zobacz posta
    Witam!

Świetne zdjęcia. Jestem pod wrażeniem.

Proszę napisz mi, czy zanim poustawiasz wszystkie blendy, statywy itd to robaczki nie pouciekają?
    Dzięki,
    Robaczki nie uciekają ponieważ poluje na nie z rana, a wtedy są one mało ruchliwe.
    Spokojnie można rozstawić statyw, zapalić sobie papieroska( jak palisz) i czekać na odpowiednie światło

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny
    Też sobie często zadaję to pytanie. Jak widzę, fota z 8:42, zatem wstawanie skoro świt nie jest najważniejsze?
    Według mnie jest bardzo ważne.
    Zdjęcie 8:42, dlatego że o 7 rano kończyłem prace i po pracy jadę na 2h na małe polowanie
    O 8 rano jest już bardzo mocne słońce i to może pokrzyżować nam plany.W tym wypadku było podobnie, ale walczyłem do końca, Od góry zasłoniłem modela blendą, dając cień, a od dołu świeciłem 2-gą blendą by doświetlić(doświetlanie widać zwłaszcza w oczach)

Więc wstawanie skoro jest konieczne, jeżeli chce się uzyskać zadowalające efekty

Domyślnie

Buli - nie odbierz mnie źle, ale fotografujesz tylko ważki? No może przeważnie ważki

Pytam dlatego, że zastanawiam się jak sprawdziłby się zestaw blend przy fotografowaniu bardziej "ruchliwych" owadów niż ważki.

Ja ostatnio staram się fotografować każdego robaczka jakiego spotkam w plenerze. I z doświadczenia wiem, że taki zestaw blend i statywów nie sprawdziłby się w tego typu fotografii. Po prostu nie byłoby czasu na ich ustawianie i doświetlanie. Wtedy tylko lampa zewnętrzna z jakimś dyfuzorem i do dzieła
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mihow Zobacz posta
    Buli - nie odbierz mnie źle, ale fotografujesz tylko ważki? No może przeważnie ważki

Pytam dlatego, że zastanawiam się jak sprawdziłby się zestaw blend przy fotografowaniu bardziej "ruchliwych" owadów niż ważki.

Ja ostatnio staram się fotografować każdego robaczka jakiego spotkam w plenerze. I z doświadczenia wiem, że taki zestaw blend i statywów nie sprawdziłby się w tego typu fotografii. Po prostu nie byłoby czasu na ich ustawianie i doświetlanie. Wtedy tylko lampa zewnętrzna z jakimś dyfuzorem i do dzieła
    Nie, nie odbieram tego źle
    Mam już zbiór wielu robaczków (innych niż ważki), ale jakoś nie mam czasu tego obrobić
    Tak jak pisałem wychodząc rano, nie muszę martwić się o ruchliwe owady
    Lecz jeżeli nurtuje cię pytanie o doświetlanie bardziej ruchliwych robaczków to fajnym rozwiązaniem jest zamontowanie na obiektywie blendy, tak jak to uczynił bullter. Kupujesz system cokina i mocujesz na to srebrną blendę.
    Sam tak robię podczas wieczornych polowań na motylki i takie rozwiązanie się sprawdza

Domyślnie

Świtne fotki. Gratuluje! Będę śledził wątek
    Flickr D600 + S14mm 2.8 + S35mm 1.4 + T90mm 2.8 + lampy

Domyślnie

Dzięki, za odwiedziny i zapraszam do wyrażania swojej opinii
    81.

Strona 23 z 46 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów