Close

Strona 10 z 46 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 459

Domyślnie

,,Czymacz'' budowa.
    1.
    Całokształt, wysokość ok.1 metr

2.Na końcu zamocowałem zwykły klips biurowy, do przytrzymywania kartek, obecnie jest tylko jeden uchwyt do trzymania... Najlepiej by zrobić 2 uchwyty, bo wtedy kartka sztywno się trzyma.(2.,,czymacz'' z 2 uchwytami jest w stanie produkcji)

3.Na końcu, obciąłem 15cm drut i z kleiłem go taśmą w jedną całość...służy od do b.szybkiego wbijania w ziemie. ofkors

Ze strony technicznej, Trzymadło jest zrobione z elastycznych miedzianych przewodów.
    Uzyskałem go z przewodu 3 fazowego(na ,,siłe'' w którym były 4 miedziane druty.), przewód taki ciężko znaleźć, bo większość teraźniejszych kabli jest poprostu upleciona z wielu nitek miedzianych z których jest zrobiony 1 drut.
    Co do samego kabla, cały kawałek 1 metra przewodu wypatroszyłem, na 2 części składające się z 2 kabelków miedzianych, co widać na zdjęciu powyżej.
    Chwilowo, nie znalazłem lepszego materiału, z których mogły by być one wykonane.
    Całość posklejałem szarą taśmą, nie wiem jaka jest jej tam techniczna nazwa, budowlana czy jakoś tak
    Dziękuje za uwage
    Ostatnio edytowane przez bulinko ; 21-09-2010 o 20:49

Domyślnie

hahaha ot ci pomysl ! jaki bedzie nastepny wynalazek ? jaja jak berety, nic dziwnego ze przypadkowi ludzie mysla ze czubki jestesmy ))))) alernatywnie b zwracamy na siebie uwage ))))
    ND200, 105 2.8 + PN11 & bellows; 70-300 4.5VR
    Edyta
    jestem na FB judith manson

Domyślnie

Haha, kapitalny masz warsztat, gratulacje
    Ja sobie obiecałem, że w przyszłym tygodniu popróbuję zrobić jakieś czymacze kompatybilne ze statywem - by dało je się do niego zamocować

Domyślnie

Atrax, zamiesc tutaj rezultaty swojej pracy, posmiejemy sie ))
    ND200, 105 2.8 + PN11 & bellows; 70-300 4.5VR
    Edyta
    jestem na FB judith manson

Domyślnie

Świetny patent. Zawsze zazdrościłem pająkom i owadom tych dodatkowych kończyn. Brakuje czasem do trzymania odbłyśnika...

A rezultaty dają fajne
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

masz co nosić ostatnie podoba się, ładne światło i kolory.
    Pozdrawiam
    Adamson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judith_manson
    hahaha ot ci pomysl ! jaki bedzie nastepny wynalazek ? jaja jak berety, nic dziwnego ze przypadkowi ludzie mysla ze czubki jestesmy ))))) alernatywnie b zwracamy na siebie uwage ))))
    Pomysłów chwilowo brak, raczej będe się skupiał na unowocześnianiu dotychczasowego warsztatu, a co do tych przypadkowych ludzi to masz racje tam gdzie jeżdżę jest pełno rybaków i często się patrzą co ten wariat robi.
    Ostatnio nawet mnie policja spisywała, bo myśleli że jestem jakimś kłusownikiem
    Cytat Zamieszczone przez Atrax
    Ja sobie obiecałem, że w przyszłym tygodniu popróbuję zrobić jakieś czymacze kompatybilne ze statywem - by dało je się do niego zamocować
    Próbowałem to już.... i niemiałem pomysłu jak to przymocować do statywu, a jak przymocowałem to ciężko poruszać się z takim czymś w terenie, więc wybrałem kompromis i wbijam je w ziemie, ale sprawdzaj i testuj, może cośnowego wymyślisz
    Cytat Zamieszczone przez Dark
    A rezultaty dają fajne
    Dzięki Dark,
    Nie będe ukrywał, że jeszcze dużo pracy przedemną, to napawa mnie optymizm do dalszej pracy, bo zdjęcia się podobają
    Cytat Zamieszczone przez Adamson
    masz co nosić ostatnie podoba się, ładne światło i kolory
    Jest co nosić, ale nikt nie mówił że będzie łatwo

Dobra to się napisałem, więc wrzucam coś z dzisiejszego wypadu,
    35.
    Testowo, bo sprawdzałem jak daje sobie rade mój dyfuzor w ostrym świetle

Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 04-01-2011 o 16:15

Domyślnie

36.
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 04-01-2011 o 16:15

Domyślnie

37.