Padały już tutaj pytania maści wszelakiej, więc chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żebym i ja zadał jakieś od czapy.
Otóż rozglądam się za ploterem formatu A1. Takim, co będzie świetnie kreślił kreski i kółka, a nie koniecznie malował zdjęcia wielkoformatowe. Generalnie chodzi o ploter do zastosowań inżynierskich, że się tak wyrażę. Cena nie gra większej roli, ale dobrze by się było zmieścić w kwocie 10 patyków. W zasadzie jedynym wymogiem koniecznym jest interfejs sieciowy (ale to już chyba standard). Wymogiem niekoniecznym, aczkolwiek mile widzianym, jest to to, żeby ploter po dłuższym nieużytkowaniu nadawał się do pracy. Chodzi o to, że wydruki na większych formatach są mi czasem potrzebne, ale nie na co dzień. I hipotetyczne istnieje możliwość, że ploter będzie stał i się kurzył przez kilka tygodni, a jak przyjdzie z niego skorzystać, to się okaże, że doopa zbita, bo tusze pozasychały, dysze się pozaklejały itd... Chciałbym tego uniknąć.
Tak pobieżnie przeglądając to, co jest na rynku, uwagę moją przykuł Canon iPF650 tudzież Canon iPF655 (jedna pytka w zasadzie, ten drugi ma dysk i serwer wydruku). Tia... Może na CB o niego lepiej spytać ...
Jeżeli ktoś z Was ma do czynienia z tego typu ustrojstwami i byłby skłonny podzielić się swoja mądrością, będę wdzięczny. A może ktoś handluje czymś takim? Miałby wtedy nagranego potencjalnego klienta.![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami