Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Domyślnie Monitor Eizo S2243

Witam.Mam prośbe do użytkowników tego monitora.Przesiadłem sie z monitora CRT i mam mały problem odnośnie ustawienia barw kontrastów itp.Proszę odpiszcie jak wy ustawialiście ten monitor.Może macie jakieś sposoby kalibracji ,a może jednak ustawienia fabryczne.Niestety nie mam instrukcji po polsku więc jeżeli znacie jakieś opisy na necie proszę o namiary-linki.Z góry dziękuje.
    PS.Nie znam angielskiego.

Domyślnie

Pomijając kalibrację za pomocą fachowych urządzeń (spektrofotometr), wystarczy zapiąć fabryczny profil Eizo ,zjechać z jasnością monitora do minimum i cieszyć się obrazem. Profil Custom 6500K Gamma 2.2 wrzuca się do zakładki "Color Managment" w: monitor/zaawansowane/zarządzanie kolorem (zależnie od systemu operacyjnego).
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    zjechać z jasnością monitora do minimum
    W ten czas jest zdecydowanie za ciemno. Natomiast co do reszty się zgodzę ... czyli:
    - zapiąć profil monitora w GIMP , Firefox , Systemie itp.
    - ustawienia natywne: gamma 2.2, RGB po 100 (jak masz spektrofotometr to wiadomo nie), kontrast 50
    - jasność - różnie ... aby było poprawnie oddane światło to czasem trzeba i na 67% podglądać jak to wygląda ... przy przeznaczeniu do druku pewnie dużo mniej by "zasymulować kiepskie możliwości papieru", do czytania tekstu/www np. 20

Uprawnienia umieszczania postów