Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: BEACH session

Domyślnie BEACH session

wakacyjna sesja koło Międzyzdrojów, bez photoshopa, trochę się wyłamię bo większość daje modelki
    Ostatnio edytowane przez christipoher ; 05-08-2010 o 17:46
    D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm

Domyślnie

jak dla mnie za mocno świecone...

Domyślnie

ciut za mocno lampą przysmażyłeś. On miał pomalowane usta ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    ciut za mocno lampą przysmażyłeś. On miał pomalowane usta ?
    nie posądzaj mnie o to broń Boże
    ja lubię ostre światło, dorzucam jeszcze jedną składankę

D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm

Domyślnie

Moim zdaniem ostre światło tu nawet pasuje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Moim zdaniem ostre światło tu nawet pasuje.
    popieram 100%
    jak plaza i slonce to swiecenie na ostro jak najbardziej uzasadnione

Domyślnie

Też najpierw pomyślałem - za mocne światło, facet się błyszczy okropnie.
    Ale przecież to jest plaża, słonce mocno świeci więc i odbija się od glacy
    Jest ok
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Podoba mi się kadr na 1Prawym (choć w dole podcięta ręka), ale na 1Lewym gość jest za bardzo zniekształcony z szerokiego kąta. w przypadku fotografii ludzi nie wygląda to dobrze.

2 lewe fajne, bo dynamiczne. Za to 2 prawe MZ najsłabsze z pokazanych - zbyt podobne do 1P, ale sporo słabsze, 1P jakby bardziej emocjonalne.

Świecenia nie zamierzam się czepiać. To jest plaża, bezchmurne niebo, i słońce prawie w zenicie. Trzeba to było jakoś wyrównać. Jest mocno, ale nie ostro, co widać po cieniach - są zmiękczone. I tak się zastanawiam, czy to blenda, czy to lampa, a jeśli lampa, to jak światło modyfikowane.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    na 1Lewym gość jest za bardzo zniekształcony z szerokiego kąta. w przypadku fotografii ludzi nie wygląda to dobrze.
    Świecenia nie zamierzam się czepiać. To jest plaża, bezchmurne niebo, i słońce prawie w zenicie. Trzeba to było jakoś wyrównać. Jest mocno, ale nie ostro, co widać po cieniach - są zmiękczone. I tak się zastanawiam, czy to blenda, czy to lampa, a jeśli lampa, to jak światło modyfikowane.
    ten szeroki kąt został specjalnie zrobiony, ale ciut wygląda przerysowany, nie wszystkie kadry muszą być takie grzeczne
    swiatło- profoto pro B2 generator z lampką na jakieś 900ws i beauty dish, na plaży nic innego się nie sprawdzi bo softbox by pofrunął albo 2 asystentów musiałoby trzymać
    blenda nie da takiego efektu przy takim słońcu- srebrna całkowicie by poraziła modela tak nic by nie widział, a biała dałaby za mało kontrastu

Domyślnie

Na 1 zdjęciu podobny do Josha Hollowaya z Losta
    Ja jestem na tak

=Iwona=
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów