Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: błąd fEE

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie błąd fEE

Witam,

wyskoczył mi dziś po zrobieniu zdjęcia błąd fEE (D70s z obiektywem Sigma 70-300 APO. Aparat nie ostrzył i nie chciał zrobić żadnego foto. Założyłem później kita i zdjęcia robił, choć ostatnio często po zrobieniu zdjęcia (zarówno kitem jak i sigmą) wyskakuje error (nie fEE) i muszę "odblokować" wciskając spust jeszcze raz, co powoduje niemożliwość zrobienia zdjęć seryjnych. Jaka na to jest rada? Psuje się body?
    D70s + Nikkor 18-70 ED + Sigma 70-300 APO DG Macro + ML-L3

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Migawka konczy zywot.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KDZ Zobacz posta
    Witam,

wyskoczył mi dziś po zrobieniu zdjęcia błąd fEE (D70s z obiektywem Sigma 70-300 APO. Aparat nie ostrzył i nie chciał zrobić żadnego foto. Założyłem później kita i zdjęcia robił, choć ostatnio często po zrobieniu zdjęcia (zarówno kitem jak i sigmą) wyskakuje error (nie fEE) i muszę "odblokować" wciskając spust jeszcze raz, co powoduje niemożliwość zrobienia zdjęć seryjnych. Jaka na to jest rada? Psuje się body?
    Jak wypniesz obiektyw to jest to samo? Nie mam D70, ale wygląda mi to na problem z zanieczyszczonymi, lub uszkodzonymi stykami w obiektywie. Ewentualnie pierścień przysłony przekręcił się z wartości maksymalnej (ta Sigma ma taki?)
    D90, Nikkor 50 f/1.8 i jakieś zoom-y

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombaz Zobacz posta
    Ewentualnie pierścień przysłony przekręcił się z wartości maksymalnej (ta Sigma ma taki?)
    Pomogło, dzięki.
    D70s + Nikkor 18-70 ED + Sigma 70-300 APO DG Macro + ML-L3

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów