Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: d90 + sb-50dx

Domyślnie d90 + sb-50dx

witam, podpiąłem nowego d90 pod ta lampę, włączyła się, brak ikonki "ready" po ponownym podpięciu już się nie włącza. wczesniej pracowałem z nia na fuji s200 i wszystko było ok

moglem ja spalic ?

Domyślnie

Spalić nie mogłeś, lecz cholera to wie - może jesteś szczęśliwcem jedynym na świecie...

Po pierwsze to sprawdź baterie, chyba że się lampa nie włącza tylko jak jest na body.
    Po drugie lampka ta działa tylko w trybie Manualnym z D90 gdyż nie posiada iTTL.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

tak wiem, pracowałem z nią w manualu.
    na bateriach jest 3,0V :/

jest tu ktoś kto mógłby do niej zajrzeć ?

Domyślnie

Napięcie się sprawdza pod obciążeniem. Baterie mogą być już słabe.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Zmień baterie na nowe i włącz ją bez wsuwania w sanki.
    Miałem podobne przejścia z moją SB80DX. Raz się włączała, raz nie a jak się włączyła to "szalał" zoom palnika.
    Okazało się że miałem przybrudzone styki baterii. Wyczyściłem delikatnie szorstką stroną gąbki do zmywania naczyń, włożyłem nowe paluszki i śmiga do tej pory.
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

witam.
    Jestem nowy i mam pytanie do kolegi smile84. Jestem użytkownikiem aparatu fuji S200 EXR i zamierzm kupić lampę nikona SB-24 lub SB-50 DX. Czy Sb-50 dobrze współpracowała z fuji i prosiłbym o jakiś opis tej lampy.

Domyślnie

Moja rada, nie pchaj się w SB 50DX. Lampka słabiutka, długo się ładuje, zasilana coraz trudniejszymi do nabycia i drogimi bateriami litowymi CR-123 (2 szt). Tu nie jestem pewien, ale chyba nie ma automatyki własnej więc praca tylko w manualu. Miałem ją kiedyś z aparatem Nikon C 5700, ale nie byłem z niej zadowolony. Teraz z Fuji S100FS mam Sunpaka 5000 i muszę powiedzieć że "potęga błysku" szybko się ładuje, automatyka własna działa super, LCD i wiele innych funkcji. Zasilanie 4xAA, tylko trochę duża. Mam też Nikona SB22, (SB22s) tego możesz kupić, z automatyką własną działa z Fuji super. Poszperaj na allegro i tanio kupisz. SB 24...28... owszem super lampki ale cena !!!!
    Tu masz sporo o Fuji i lampach do nich. http://fujiklub.pl/viewforum.php?f=51
    Ostatnio edytowane przez XXL ; 17-08-2010 o 20:50
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Domyślnie

Może ktoś z forumowiczów ma na sprzedanie Nikona sb-24 w przystęonej cenie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez galipette Zobacz posta
    Może ktoś z forumowiczów ma na sprzedanie Nikona sb-24 w przystęonej cenie?
    Tu masz bardzo ładną. http://allegro.pl/item1194315145_nik...gu_okazja.html
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Uprawnienia umieszczania postów