Szukaj
Za ciasne, przeostrzone, i obróbka nijak mi nie podchodzi. Aha - to pierwsze, to nie BW
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
1 na NIE i 2 na NIE ... Powód - kadr. Nie leży mi po prostu. Powód drugi - obróbka. Jakieś przejaskrawione za mocno.
D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3
to miał być jakiś High Key ??
Nie przechodziliście tego etapu obróbki? Ja przechodziłem.Bardzo krotko co prawda, ale się zdarzyło. Krótko mówiąc - to mija.
![]()
hmmm jestem początkującym w dziedzinie fotografii, na dziś dzień zarówno kadr jak i obróbka mnie pasuje (inaczej nie umieszczałbym tych zdjęć na forum) ... może za jakiś czas, jak to napisał mOSAd zafascynowanie takim obrabianiem zdjęć przeminie, no ale każdy ma swoje zdanie i dzięki, że je wyrażacie. W końcu po to komentuje się zdjęcia, aby kroczyć do doskonałości i nie popełniać kolejnych błędów
pozdrawiam
"Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kase, a mistrz martwi się o światło.”
Z obróbka zdjęć jest jak z kobietami: każdy woli inną![]()
...to jest tylko moje zdanie.
Wszyscy wiedzą, że nie da się czegoś zrobić. Wtedy przychodzi ktoś kto tego nie wie i to robi.
Nieprawda. Jest pewien kanon piękna i tu i tu. Dlatego aktorki, modelki, miss przyciągają wiele osób, a inne kształty - nie. Zatem o ile można powiedzieć, że istnieją amatorzy na każdy rodzaj kobiet czy obróbki. O tyle nie można powiedzieć, że każdy woli inne, gdyż dając ludziom nieograniczone możliwości, większość (czyli ponad 50%) wybrałaby może jakieś 15-20% fotografii, czy kobiet. Co znaczyłoby, że Pamelę Anderson lub Angelinę Jolie wybrałyby tysiące (miliony?). Zatem teza niestety jest nie do obronienia.![]()
mOSAd zgodze się ale:
"większość (czyli ponad 50%) wybrałaby może jakieś 15-20% fotografii"
to bardzo szeroki kanon.
...to jest tylko moje zdanie.
Wszyscy wiedzą, że nie da się czegoś zrobić. Wtedy przychodzi ktoś kto tego nie wie i to robi.
mOSAd i m_are_ks, kłocić się można tak bez przerwy na moje oko i jeden i drugi ma racje ... jedno jest pewne ilu ludzi, tyle opinii na temat obróbki ... mogę powiedzieć, że ja znalazłem osoby, którym fotki (ich obróbka) zamieszczone w tym poście przypadły do gustu, a na forum większość osób wypowiedziała się negatywnie ... reasumując na każdy kadr, obróbkę itp. znajdzie się w świecie amatora, co do tego porównania m_are_ks'a o kobietach, można dodać jeszcze jeden cytat "każda zmora znajdzie w życiu amatora" ...
"Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kase, a mistrz martwi się o światło.”
Skontaktuj się z nami