Jaki problem miec np. 4 komplety bialych pakowanych w etui?
Sa tansze a po drugie nie zdarzyło mi sie jeszcze uzyc wyczerpanych ogniw bo mam oznakowane etui oraz osobne miejsca w torbie dla nal. i rozl. aku.
Szukaj
Jaki problem miec np. 4 komplety bialych pakowanych w etui?
Sa tansze a po drugie nie zdarzyło mi sie jeszcze uzyc wyczerpanych ogniw bo mam oznakowane etui oraz osobne miejsca w torbie dla nal. i rozl. aku.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 01-08-2010 o 10:56 Powód: orto. ("zdazylo")
a no taki za ja lubie miec kolorowe![]()
a nie lubisz miec wiecej kasy w porfelu?![]()
baterie przed włożeniem do etui lubią się wymieszać....
stąd rozróżnialne aku są moim zdaniem niezbędne.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 01-08-2010 o 11:58 Powód: pis.
Mateusz Książkiewicz
Canon & Nikon
chyba zaczne sprzedawac na forum kolorowe bateryjkibardzo szybko dorobie sie na wille pod Poznaniem
![]()
marketing budyn z mózgu Wam zrobil![]()
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 01-08-2010 o 11:58 Powód: orto. ("muzgu")
tak sie zastanawiam jaki jest problem z wrzucaniem rozładowanych do innej kieszeni a naładowane mieć w oddzielnej ? hmm...
Pozdrawiam
Tomek
Pewnie żaden ale ja też bym sobie chętnie pokolorował świat w plecakuTyle że cena na e-bay nie uzasadnia moich chęci
![]()
Tak jeszcze sie zastanawialem, jesli ktos uzywa bc700/900/9000 po co kompletowac baterie? te kompletowanie mialo sens przy starych ladowarkach kiedy wszystkie ogniwa byly ladowane razem, w nowych kazde jest ladowane osobno, tak wiec nie ma znaczenia czy uzywamy/ladujemy je kompletami.
Czyli powinnismy dzielic na naladowane i rozladowane, w tych dwoch grupach mozemy je mieszac dowolnie. Czy moze pisze jakies bzdury?
Generalnie ma to sens. Aczkolwiek w przypadku akumulatorków nowych i dajmy na to wyeksploatowanych 3 letnim działaniem, różnica w wydajności ogniw będzie pewnie spora.
Ja mam osiem białych do gripa. Cztery oznaczone markerem, więc problemu nie ma. Zastanawia mnie tylko fakt, że dwa spośród ośmiu ogniw pokazują o wiele większą pojemność od pozostałych ~2500, gdzie pozostałe w okolicy 2100. Domniemywam, że to są podróby, ale żeby w komplecie część była oryginalna, a część nie. Dziwne. Grunt, że działa.
Skontaktuj się z nami