Tez byla taka opcja, jednak cena mnie zniechecila, nie chce przeplacac za nowosc. Naprawde 4 rdzenie w moim AMD mi starczaja, nic sie nie przycina. Nawet NX co muli i jest wolny dziala szybko i sprawnie. Ja kupilem lepsza plyte glowna i poczekam 2-3 lata i wtedy wezme najmocniejszy procek na podstawke AM3 ( cos czytalem ze za jakis rok maja byc nowe AMD wielordzeniowe). Na dzien dzisiajszy szkoda wydawac tyle pieniedzy na cos co i tak w 100% nie wykorzystamy
( mowie to po swoich potrzebach: szybka obrobka 20-30 zdjec w NX, PS, czy LR i wyslanie w swiat fotografia sportowa, obrobka zdjec z wesela, czy dlubanie przy portretach ), reszta to net.
Sa to zablokowane rdzenie w procesorach, jak czytalem to sa to nie dokonca sprawne rdzenie jednak jak ludzi pisza to wieksza czesc daje sie odblokowac i dziala normalnie. Czytalem tez ze moze byc to obnizenie kosztow produkcji ( produkcja na tej samej lini technologocznej ) a nastepnie programowo blokowanie "zbednych" rdzeni. Producenci plyt umozliwiaja odblokowanie rdzeni jednym przelacznikiem na plycie glownej. Robi sie to bezproblemowo![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami