Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Tez byla taka opcja, jednak cena mnie zniechecila , nie chce przeplacac za nowosc. Naprawde 4 rdzenie w moim AMD mi starczaja, nic sie nie przycina. Nawet NX co muli i jest wolny dziala szybko i sprawnie. Ja kupilem lepsza plyte glowna i poczekam 2-3 lata i wtedy wezme najmocniejszy procek na podstawke AM3 ( cos czytalem ze za jakis rok maja byc nowe AMD wielordzeniowe). Na dzien dzisiajszy szkoda wydawac tyle pieniedzy na cos co i tak w 100% nie wykorzystamy ( mowie to po swoich potrzebach: szybka obrobka 20-30 zdjec w NX, PS, czy LR i wyslanie w swiat fotografia sportowa, obrobka zdjec z wesela, czy dlubanie przy portretach ), reszta to net.

Sa to zablokowane rdzenie w procesorach, jak czytalem to sa to nie dokonca sprawne rdzenie jednak jak ludzi pisza to wieksza czesc daje sie odblokowac i dziala normalnie. Czytalem tez ze moze byc to obnizenie kosztow produkcji ( produkcja na tej samej lini technologocznej ) a nastepnie programowo blokowanie "zbednych" rdzeni. Producenci plyt umozliwiaja odblokowanie rdzeni jednym przelacznikiem na plycie glownej. Robi sie to bezproblemowo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    Blog

Domyślnie

ale czy PS i inne aplikacje potrafią wykorzystać 6 rdzeni? bo całkowita moc jest ponad 16ghz (przy 6 rzdeniach) i ok 12 (przy 4 rdzeniach) tych AMDków...
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    ale czy PS i inne aplikacje potrafią wykorzystać 6 rdzeni? bo całkowita moc jest ponad 16ghz (przy 6 rzdeniach) i ok 12 (przy 4 rdzeniach) tych AMDków...
    Troche racji masz z tym przeliczanie ale nie do konca to tak dziala

Winio, no już nie wkręcaj mi tutaj że dwa rdzenie wystarczą. 2 rdzenie to była nowość jak 3 lata temu brałem laptopa. Zestaw to złoże sam ale nie ściemniaj że GF 9400 GT i 2 rdzenie starczą.
    Do obrobki zdjec......pewnie ze wystarcza......choc duzo przyjemniej miec mocniejszy sprzet

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Troche racji masz z tym przeliczanie ale nie do konca to tak dziala
    no właśnie

czy jak 6 koni będzie ciągnęło wóz, każdy z prędkością 10 km na godzinę, to czy wóz będzie się poruszał 60 km na godzinę ?
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

4 rdzenie a niby dlaczego? nie jest to najważniejsze. 2 w zupełności wystarczą. bardziej stawiałbym na stabilność całego zestawu. Procek 2 rdzenie, ram 4 GB markowe, dysk SSD + HDD, pożądny zasilacz i dobra płyta główna + grafika co najmniej GF 9400 GT. Zachęcam do samodzielnego złożenia zestawu.

Domyślnie

Winio, no już nie wkręcaj mi tutaj że dwa rdzenie wystarczą. 2 rdzenie to była nowość jak 3 lata temu brałem laptopa. Zestaw to złoże sam ale nie ściemniaj że GF 9400 GT i 2 rdzenie starczą.
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Są dwurdzeniowe cpu szybsze od czterordzeniowych.

Domyślnie

Po długich a ciężkich poszukiwaniach:
    Procek: i5-750 (780 zł)
    płyta: MSI P55M-GD45 mATX (380zł)
    karta: MSI N9500GT z CUDA, 1GB (200zł)
    pamięć: sparowane 2x2GB DDR3 HyperX (400zł)
    dysk, DVD
    obudowa: Antec Minuet 350 Desktop SFF 350W (500zł) - i tu pytanie do znawców - 350W wystarczy? Da się to upchać wszystko w takiej maliźnie?
    Jak to mowia - trzeba bylo sprawdzic wczesniej Plyta jest mATX, wiec raczej sie zmiesci, aczkolwiek nie liczylbym na mozliwosc instalacji jakiegos chlodzenia bardziej wymyslnego od boxa. Problem moze byc jesli grafika jest pelnej wysokosci, a obudowa miesci tylko karty low-profile.

Co do dyskusji o rdzeniach: wszystko zalezy jak jest aplikacja napisana. Niektore bardzo dobrze "chodza" wielowatkowo i wzrost ilosci rdzeni daje widocznego kopa. Inne sa napisane w wiekszosci sekwencyjnie i tu z kolei liczy sie surowa wydajnosc jednego-dwoch watkow.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów