Close

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 94

Wątek: D5000

Domyślnie

Co do wadliwych d5000 to mój egzemplarz się taki okazał ale tylko pod względem numeru seryjnego.
    Aparat posiadam ponad rok około 50tys zdjęć i dopiero teraz jakoś się natknołem na stronę z informacją o wadzie. Jeden tele do serwisu 5 dni i nikon wraca do mnie. Dodam że nie miałem podbitej gwarancji, gwarancia skończyła swój żywot . Tak więc nie jest to żaden problem .

Pozdrawiam
    Nikon D500 - 18-105 VR - 35 1,8 -

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markrak Zobacz posta
    Witam
    Czy można gdzieś obejrzeć tabelę z wszystkimi ustawieniami D5000 dla programów tematycznych?
    Tak z ciekawości
    pokręć kółkiem z ustawieniami i popatrz na ekran, pokaże czy ISO na auto czy nie, czy balans na auto czy nie, pokażę czy ostrzy wszystkimi punktami czy tylko centralnym, jak byk widać co robi z czasem i przesłoną. moim zdaniem żadnej rozpiski do tego nie trzeba...

Domyślnie

No fakt, można tak, ale nie dowiemy się w ten sposób o sposobie przetwarzania obrazu - tu trzeba zrobić zdjęcie i
    dlatego przydałaby się jakaś tabelka.
    Pozdrawiam

Domyślnie

A jak by miała wyglądać taka tabelka ?
    D90, [s]N 35 1.8, N 50 1.8, N 18-105, Metz 50

Domyślnie

a po co Ci programy tematyczne na których ustawienia nie masz wpływu. ja wychodzę z założenia ze skoro mam lustrzankę sam uczę się robić zdjęcia dobierając odpowiednie parametry. a jeśli już jestem w trudnej sytuacji bo mam mało czasu aby ustawić aparat lub nie wiem jak to dokładnie zrobić wybieram P lub zielone AUTO...

Domyślnie

Tabelka jak tabelka no wiesz... :-) Ale dajmy temu spokój. Myślałem, że może, gdzieś w necie, jest coś takiego. Tak jak wspomniałem w pierwszym poście na ten temat - To tylko tak z ciekawości. Ciekawości o tym, jak konstruktorzy tego aparatu podchodzą do wykonywania różnych ujęć. A mam tę wadę, że jak czegoś przed sobą nie zobaczę w całości to trudno mi to ogarnąć ;-). Do niedawna zdjęcia robiłem analogową lustrzanką i imo było to o wiele prostsze.
    Pozdrawiam

Domyślnie

hmm to wydaje mi się że powinieneś robić tak samo jak analogową, jest równie prosto a nawet prościej bo efekt jest widoczny od razu
    D90, [s]N 35 1.8, N 50 1.8, N 18-105, Metz 50

Domyślnie

Witam wszystkich.
    Nie zakladam nowego watku bo sprawa dotyczy tego samego aparatu.

D5000 + 18-105 VR posiadam juz prawie rok i zauwazylem ze coraz rzadziej trafiam z ostroscia lub wogole nie trafiam. Zrobilem test obiektywu, nie wiem czy dobrze. Chcialbym umiescic foto ale nie wiem jak.
    Na foto wyszlo ze obiektyw ostrzy wg mnie ok 6-14mm za punktem ostrzenia.
    Aparat posiadam na gwarancji, obiektyw tez.
    Jak umiescic foto?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kuźnica Katowska/Opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Spascmar Zobacz posta
    Jak umiescic foto?
    Najpierw musisz umieścić zdjęcie np. na zapodaj.net
    Później jak pokaże Ci się wgrane zdjęcie klikasz PPM na zdjęcie i dajesz "Kopiuj adres URL grafiki", wchodzisz na forum, nad oknem w którym wklejasz wiadomości masz pasek narzędzi, wybierasz , wklejasz adres URL grafiki i gotowe
    Jak coś nie rozumiesz wal śmiało na PM.

Domyślnie

Dzieki kolego.
    Szkoda ze nie mozna podac sciezki besposrednio z dysku - chyba najlatwiejszy sposob, a nie jakies tam banki danych z netu.
    Strata czasu.

Moze inaczej sprobuje - napisze wam
    Sprawdzajac ostrość obiektywu sposobem "na kartke z podzialka" - test mozna znalezc na forum, celujac idealnie na tekst "focus" przy najwiekszym zoomie ostrosc ustawia sie miedzy 6-14mm za "focusem"
    Przy zerowym zoomie roznice ciezko wychwicic. Glebia ostrosci jest znacznie wieksza i zaczyna sie i konczy w duzej odleglosci od "focusa" obejmujac spory obszar.
    Zainteresowalem sie tym bo coraz trudniej trafic mi 100% ostrosci i to przy krotkich czasach, celujac np idealnie na nos dziecka ostre mam np ucho i wlosy itp. reszta jest juz lekko nieostra.
    Konczy mi sie tez gwarancja i dobrze bylo by to sprawdzic.

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów