Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Makropoczatki.

Domyślnie

No dziś była f/25 a te poprzednie były robione z f/29 (ale było za ciemne tło). Tak, zdjęcia robie wszystkie z ręki i używam wbudowanej lampy z dyfuzorem hand-made
    Nikon D80, Nikkor 18-55 mm f/3.5-f/5.6, Tamron 90 mm f/2.8

Domyślnie

Widać duży potencjał w tobie
    Najbardziej z ostatnich to mi się 7. podoba.
    A co do przysłon to używam max. f/9 a z raynoxem to max. f/16 więcej nie dam rady z ręki zrobić, a na statyw dopiero zbieram

Domyślnie

No 7 chyba ma najlepsze kolory z wszystkich
    Ja raynoxa jeszcze nie mam, bo chce najpierw kupic lampe. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie biegania po polach za robakami ze statywem Ale do metody 'studyjnej' czyli: ustawiamy sprzęt, oświetlenie i wabimy w wybrane miejsce owada, mysle ze by sie nadal.
    Co do przyslon to trzeba miec na prawde stabilna reke zeby na tak niskich trafic z ostroscia. Ja mam nadzieje ze raynox plus lampa pozwoli mi operowac na nieco wiekszych. Ale wole nie myslec co bedzie jak dokupie pierscienie posrednie... :>
    Nikon D80, Nikkor 18-55 mm f/3.5-f/5.6, Tamron 90 mm f/2.8

Domyślnie

7. podoba się
    Jeżeli mogę coś doradzić, to przy co poniektórych kadrach przysłony rzędu f25 zupełnie nie są potrzebne - przykład zdjęcie numer 7.
    Zazwyczaj przy takich odwzorowaniach nie ma sensu przymykać tak bardzo obiektywu, wystarczy popracować nad lepszym rozkładem GO
    Pozdrawiam
    Adamson

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów