Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: nikon D70

Domyślnie nikon D70

Kupilem wlasnie D70 i mam problem z ktorym nie moge sobie poradzic. Poprzednio mialem F80 i dwa obiektywy. Przelozylem do D70 i nie chca chodzic. Wie ktos moze co jest nie tak? Aparat czy obiektywy, a moze nie pasuja z F80 do D70. Poratujcie.

Pozdrawiam

Wojtek

Domyślnie

Jakie to szkła i co rozumiesz przez "nie chcą chodzić"?
    N i L

Domyślnie

to znaczy bzyczy i wogole nie chce ustawiac ostrosci na automacie na AF. obiektyw nikkor 70-300

Domyślnie

Ale w ogóle próbuje się ogniskować? Czyli napęd z korpusu przenosi się na obiektyw? Może po prostu jest za ciemno. Mogą wystąpić takie kłopoty - szczególnie przy ciemnych szkłach.
    N i L

Domyślnie

chce ale jakby nie mogl. nic sie nie dzieje tylko bzyczy

Domyślnie

jesli to jest seria D(nie orientuje sie dokladnie jakie byly serie tych ogniskowych)to ustaw pierswcien przyslony na maxa i zablokuj(na obiektywie)... powinno byc wszystko ok
    Fuji S5 pro, NIKON F601, NIKON EM... I KILKA ZABYTKOW...

Domyślnie

Zakładam, że przysłona jest ustawiona na max wartość - bo jeśli nie to w ogóle by nie drgnął, śrubokręt wszedł dobrze w obiektyw (nie spotkałem się z przypadkiem żeby nie wskoczył) to może coś nie tak ze stykami na obiektywie. Odepnij obiektyw, spróbuj przeczyścić może to coś da. Jeśli nie, to moja wiedza i doświadczenie się tu kończy. Może ktoś inny pomoże.
    Ostatnio edytowane przez Sławek ; 16-12-2006 o 00:20
    N i L

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko- Biała

Domyślnie

jeśli tego nie robiłeś to spróbuj wypiac i wpiąc pewnym ruchem obiektyw. wydaje się że śrubokret nie zaskoczył

Domyślnie

probowalem juz kilka razy i dalej nic tylko bzyczy.

Domyślnie

A ten drugi obiektyw chodzi?
    N i L

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów