Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomitom Zobacz posta
    Przestrzegam przed LuftHansem - może się tak przytrafić że nikt Was i waszego sprzętu nie uratuje, tak jak zrobiono to w filmiku niżej.

http://www.youtube.com/watch?v=QbsVJ...eature=related
    Latam średnio raz w miesiącu Luftwafe Sas airfrance i czasem tanie bydlarki raian. Polecam lufe zero problemów najlepszy przewoznik z jakim miałem do czynienia. W podręcznym bagażu wożę wertex 200AW D3+300F4+24-70+fish+sb900+lapek+zewnętrzna grafika i dysk . Ważne by spełnić wymogi rozmiaru i masy.Raz przekroczyłem dopuszczalne 10kg i w lufie powiedzieli że na sprzęt foto robią wyjątek ważne by bagaż leżał pod fotelem. Co do celników to jeszcze pół roku temu strasznie na tych naszych bym marudził, ale od jakiegoś czasu nie mam powodu do narzekania.
    Regulamin zabrania mi pisać o pięćsetce F4

Domyślnie

Noo chłopaki dzięki za tak szczegółowe wypowiedzi. Szczerze to jestem zdziwiony że aż tak mocno przeglądają i szukają czegoś "Through The Lens"
    D750, D700, MB D10, Z 16 2.8, N 35 1.8G, N 50 1.8G, N 85 1.8D, SB-800

Domyślnie

TTL było na odprawie transatlantyckiej w Monachium - odprawa do USA jest wyraźnie prowadzona na innych zasadach, bardziej restrykcyjnych. Dochodzi do tego ściąganie butów; młodsi wyskakują i wskakują z powrotem chyżo, starsi mają z tym problem. Sam widziałem starszą panią z chodzikiem, której też nie darowali zdjęcia sandałków, a potem jeszcze żaden umundurowany tłumok jej nie pomógł założyć, musiał się zlitować jakiś najbliższy współpodróżny z kolejki...

Przewrażliwienie na tym punkcie przez wujka Sama jest widoczne gołym okiem i nie tłumaczy tego nawet to, że de facto i de iure są obecnie w stanie wojny. Bardzo ciekawy artykuł na ten temat (gigantycznego rozrostu służb celno-wywiadowczo-inwigilacyjnych w USA, ze szczególnym naciskiem na lotniska) dała Polityka w ostatnim numerze.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

pasek i buty sciagam jak lece lotem miedzymiastowym na terenie UK
    nie wiem od czego to zalezy, ale jak lecialem z Berlina do Glasgow to kazali mi wyrzucic Zippo mimo iz lezala sobie spokojnie w bagazu glownym. pozniej lecialem od siebie do Aberdeen i kolejna Zippo tym razem wlozylem do plecaka foto. gosc na bramce powiedzial, ze nastepnym razem lepiej zebym mial zapalniczke w kieszeni
    jak wylatywalem z Krakowa do Edynburga celnik na bramce kuknal na mnie i zapytal "co na wkacje zdjecia porobic?" roznie to bywa...wszystko zalezy na kogo sie trafi...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    na ktorym lotnisku takie rzeczy robia? latalem z Glasgow, Edynburga, Aberdeen, Berlina, Krakowa i nigdy, ale to przenigdy nic z plecaka nie kazali wyladowywac. rzucalem go na tasme i to wszystko. musialem wyciagnac jedynie komputer...w Berlinie raz zabrali mnie na zaplecze i jakims dziwnym papierkiem sprawdzali sprzet. w Aberdeen pani mi powiedziala, ze moj plecak jest za duzy i za ciezki na bagaz podreczny i nie moge go zabrac na poklad. jak wyciagnalem puche z podpieta s50-500 plecak zrobil sie lzejszy na tyle, ze pani sie bardzo zdziwila...jak sie jej zapytalem, czy pokryja koszty naprawy w razie uszkodzenia w luku bagazowym to stwierdzila, ze jednak moge wziąć na poklad moj plecak wazy ok 15kg jak go zapakuje na maxa calym sprzetem jaki mam
    Mi się raz tak jak DARKO przytrafiło się na lotnisku w Dreźnie, a poza tym miałem zawsze tak jak Ty czyli koputerek na wierzch reszta pozostała w plecaku.

Domyślnie

ja niestety przeważnie muszę wypakowywać (poznań, bristol, berlin) choć zależy to od kola, który obsługuje kuwety (jakkolwiek to brzmi). co do ilości - nigdy nie miałem problemów a ostatnio ciągnąłem cały swój majdan bez f90x więc było sporo. zazwyczaj też nie wyskakuję z butów - nigdy nie robię tego "dobrowolnie" a dopiero po wyraźnej prośbie gościa od bramki, więc zdarzyło mi się w sumie tylko 1 raz. co do komputera to muszę wyciągać zawsze, ostatnio macali mi go jakąś szmatką i sprawdzali czy nie wybuchnie
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Lotniska: Rzym, Mediolan, Genewa, Londyn, Frankfurt, Paryż, Barcelona, Praga. Loty zawsze do/z Europy. Nigdy nie musiałem wyjmować sprzętu fofo z bagażu podręcznego, laptop zawsze wyjęty i otwarty, statywu nigdy nie miałem w podręcznym. Zdejmowanie butów - tylko jeśli "piszczy" na bramce (a akurat mi nie "piszczało").

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów