Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: 100%

Domyślnie

co by nowego wątku nie zakładać - 100 % original:
    http://pclab.pl/news42679.html

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bryndza

Domyślnie

Bo to te same zakłady które produkuja oryginalne Vaio dla Sony. (odpalili sobie drugą linię prod na drugiej hali gdzie kontrola sony nie ma wstępu....)
    Sony tylko dokłada 300% marży....

Pracowałem w duzym zakładzie automotive.
    Wiem ile kosztuje wyprodukowanie silnika, a za ile zakład potem sprzedaje macierzystej firmie. Wszystko celuje się tak abu wykazać minimalny mozliwy zysk aby móc pozostać w strefie ekonomicznej i nie płacić podatków.

Chińczycy wiedzą co robią, Sony może im nagwizdać, i tak nie zaberze im licencji na produkcję, bo to się nie opłaci - nigdzie indziej nie wyprodukują tak tanio. Zadbają tylko aby produkt w jak najmniejszym stopniu opuszczał Chiny - i Chiny rosną ekonomicznie, pokazują wszystkim srodkowy paluszek - i tylko my polaczki kupujemy laptopy Sony i inne, które jak cała elektronika są u nas droższe niż w Chinach ale i w Eur zachodniej.
    Ceny w Szwecji są tylko 10% wyższe (przy realnie 600% wyższych zarobkach - nauczycielka bez stazu 7000 zł na rękę).

Ha ha - pogratulować skośnookim...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dantenius Zobacz posta
    (...)

Ha ha - pogratulować skośnookim...
    Czego pogratulować? Złodziejstwa? Od zemsty na skośnych za podrabianie moich produktów (nic im nie zlecam) powstrzymuje mnie tylko brak dostępu do broni masowego rażenia.
    Ostatnio edytowane przez Rafał_Sz ; 02-08-2010 o 16:46 Powód: lit.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dantenius Zobacz posta
    Bo to te same zakłady które produkuja oryginalne Vaio dla Sony. (odpalili sobie drugą linię prod na drugiej hali gdzie kontrola sony nie ma wstępu....)
    Sony tylko dokłada 300% marży....
    Od samego początku, gdy tylko koncerny zaczęły przerzucać produkcję do Chin, to Chińczycy zaczynali produkcję równoległą. Od elektroniki po farmaceutyki.
    I to nie Chińczycy wpadli na ten pomysł. Otóż produkcję równoległą pomagali im rozkręcać menadżerowie oddelegowani z macierzystych firm, do zarządzania fabrykami w Państwie Środka, za plecami swoich szefów w Europie, czy to w Ameryce, w zamian za ogromne łapówki.
    Jedyną korzyścią dla zwykłego konsumenta z taniej produkcji w Chinach jest to, że może kupić tańszą podróbkę.
    Markowe towary wcale nie staniały, pomimo tańszej produkcji.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów