Szukaj
Dla mnie fajne kadry: 3, 14, 15, 16, 18 - ogólnie dobre wrażenie robią, ale pomyślałbym nad tym żeby obróbkowo aż tak się nie różniły.
ps. efekt mega prosto: rybim okiem robisz zdjęcie z czasem ok. 1/30s, dopalasz lampą, a migawkę wyzwalasz w trakcie obrotu aparatu "w płaszczyźnie poprzecznej" czyli tak żeby osią obrotu był obiektyw, a autor jak zrobił?
"Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm
10 słaby kadr, uciachałbym górę, w kościele młodzi ciut za "woskowi".
21 to chyba nie to co chcą oglądać młodzi - znudzonych gości.
od 11 w górę już tylko lepiej, faktycznie pomijając zdjęcie 21, które niczego nie wnosi. Zastanów się czy oddać PM zdjęcie nr 9. Kobiety przykładają ogromną wagę do tego jak wyglądają na zdjęciach, a tu jakoś nie wyszło (chodzi mi głównie o podbródek).. Zdjęcie nr 2 świetna konwersja bw. Tak to powinno wyglądać przynajmniej na reszcie, a nie wygląda.. chociażby na 3 - (ostrość?) i 4. Dobre momenty, ale postprodukcja leży. Tego małego na zdjęciu nr 4 zobaczyłem dopiero za drugim razem, a przecież on buduje cały klimat tej foty! To samo zdjęcię nr 3, w sumie nie wiem gdzie ta ostrość, na młodej, na małym czy na rogu łóżka?
Jak gdzie ostrość ?Widać od razu że na młodej/matce. Nie rozumiem też różnić w postprodukcji bw , gdzie te różnicę. Inna sprawa że na zdjęciu nie musi być wszystko od razu widoczne , to jakaś reguła ?
To że PM ma urodę jaką ma to ja cudotwórcą nie jestem. Robię reportaże a nie pikne zdjęcia do gazet , owszem , nie ma co przeginać i robię odrzuty zdjęć kiedy ktoś ewidentnie prezentuję się słabo ( zazwyczaj dziwne miny przy tańczeniu ) ale 9 zostaje na bank.
Odnośnie 21 , może ja jakiś dziwny jestem , ale znów wraca temat reportażu. Skąd wy wiecie co młodzi chcą oglądać ? ;] W tym dniu dzieje się milion rzeczy które świadczą o tym jaki był. Dla mnie to zdjęcie jest żartobliwe samo w sobie po prost i razem ze znaczkiem "wyjście ewakuacyjne" tworzy całość. W sam raz na koniec setu heh.
Tak , JAP napisał z grubsza jak to się robi.
dobre repo, ale 1/2 jakoś tak nie nakłaniają do dalszego oglądania a później jest coraz lepiej, a co do wyglądu to fakt niewybiera się klientów i niekażdy jest piękny chyba że są fotografowie którzy segregują pary i robią tylko młodym/pięknym/bogatym![]()
sporo gratów
ciężko wybrać 21 klatek heh ;] , polecam każdemu spróbować zrobić taką selekcje
11 i 17 najlepsze, jak ty wlazłeś na te krokwy na 11 ??![]()
FX ...
Skontaktuj się z nami