Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez max_m Zobacz posta
    A powiedzcie prosze - co robicie ze statywem? Do srodka do walizy i do luku bagazowego?
    Ze względu na wielkość samego plecaka foto (Computrekker Plus), nigdy nie próbowałem drażnić obsługi lotniska jeszcze widokiem dodatkowego bagażu podręcznego - czyli statywu. Statyw rozkręcony (osobno głowica, osobno nogi) zawsze ląduje w walizce.

Inna sprawa, że nigdy nie miałem pewności jak to wygląda jeśli chodzi o security - czy mogą się przyczepić. W róznych miejscach uzyskiwałem rozbieżne informacje (np. lotnisko - nie ma problemu, linia lotnicza - nie ma mowy...). Jakby się przyczepili właśnie na security albo przy samym wejściu do samolotu (w każdym razie - po oddaniu głównego bagażu) to jest zonk - ani jak dopakować do walizy, ani jak przenieść przez kontrolę. To drugi powód, dla którego statyw zawsze ląduje właśnie w bagażu nadawanym.

Jeśli z żoną bierzemy 2 statywy, to do 2 osobnych walizek - na okoliczność gdyby jeden bagaż nie dotarł, to w drugim będzie chociaż jeden statyw
    Pozdrowienia,
    Tomek

Domyślnie

A ja zawsze biore taki chybotliwy badziewny statyw za 100zl do walizki Jak jade na wakacje to wystarczy

Domyślnie

No wlasnie, tez myslalem o walizce. Powinien sie zmiescic, jeszcze nie mierzylem. Do samolotu raczej bym sie z nim nie wpychał. Kiedys widzialem jak kolesiowi z powodu drewnianej ciupagi problemy robili. :P
    D800 | X-Pro1 | GW690II | instax | www | flickr | tumblr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez max_m Zobacz posta
    Kiedys widzialem jak kolesiowi z powodu drewnianej ciupagi problemy robili. :P
    Dziwisz sie? To przecie siekiera

Domyślnie

Do listy dorzucę Lowepro Compurover. Fajny 3 komorowy plecak. Kurswoalem trochę na linii Berlin Kopenhaga i ten plecak zawsze pozwalał mi wziąc całą elektronikę ze sobą na pokład. Kieszeń na laptopa do 17'', sporo miejsca na sprzęt foto, plus jeszcze jedna komora na pozstałe akcesoria.

P.S. Jakby ktos szukał, mozemy pogadać Dawno nie latałem i nie zanosi się, a plecak lezy w szafie nieużywany.
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Problem wystepuje z tanimi liniami.
    Zalezy co sie chce zabrac, ale 2 puszki z gripami, 80-200 2.8 2-3 obiektywy do tego sb-900 szt 2 troche bateryjek, blenda i sie z ryanair wagowy problem pojawia ;/

Wszystkie BA, KLM nie robia problemow.
    Nikon DSLR + N SLR Zenit TTL.
    Amatorzy martwią się o sprzęt, profesjonaliści o pieniądze, a mistrzowie o światło.

Domyślnie

Dużo latałem najprzeróżniejszymi liniajmi i NIGDY nie zrobiono mi problemu z plecakiem foto, a zaznaczam że mam raczej duży i ciężki w pełnym zapakowaniu 2 lustrzanki, 3 obiektywy , jakieś ładowarki i pierdoły waży ponad 12 kg. Nieraz jest tylko problem ze schowaniem do luku zwłaszcza jak przychodzisz do samolotu pod koniec boardingu i inni zdążyli już sie popakować, ale zawsze mi się udawało. Radzę tylko zwrócić uwagę na to jak wkładacie plecak do luku, przy starcie a zwłaszcza przy lądowaniu jak pas jest krótki i pilot ostro hamuje na plecak działają spore siły. I coś delikatnego może się płamać jak jest gdzieś na wierzchu wepchnięte, np. w jakąś zewnętrzną kieszonkę
    Trzy puszki i kilka szkiełek - ot takie tam

Domyślnie

Ja latam głównie tanimi liniami. W 95% latam z Fastpackiem 350 i nigdy nikt nie robił mi problemów.

Domyślnie

ja śmigam z CompuRover AW lowepro i tez nigdy nie miałem problemów żeby się ktoś do plecaka przyczepił.

a wypycham go całą elektroniką, aparatem, kamerą i pierdołami.
    N I K O N i zabawki

Domyślnie

Witam
    Ja w samolotach stosowalem do tej pory dwa plecaki:
    LowePro Pro Trekker oraz Pro Trekker 600
    Oba zancznie przekraczaja dozwolone rozmiary w liniach lotniczych. Latalem SAS-em i Norwegian-em. Plecak zapakowany na maksa sprzetem (po 2-3 body zestaw obiektywow od szerokiego do znacznego tele) i wazy do 20 kg. Nigdzie sie nie czepiali. W Pro trekker 600 jest mozliwosc odpiecia klapy gornej oraz pasa biodrowego. Ten plecak nie miesci sie w luku jesli jest lapotp w srodku, tak wiec go wyciagam i wkladam oddzielnie. Poprzedni Pro Trekker wozilem bez plecaka zewnetrznego i kieszeni bocznych. Warto popatrzec w przepisach lini lotniczych, bo czasami jest tak, ze aparat fotograficzny i kamera ma sie znalezc nie w bagazu glownym ale podrecznym - tak wiec tu problem z glowy.
    Ostatni lecialem SASem, tylko mnieszym samolotem z Kopenhagi do W-wy. Wiekszosc osob z malymi walizkami na kulkach dostalo od razu na wejsciu karteczke na przekazanie torby do luku bagazowego. Mi niec nie dali widzac, ze to pelcak fotograficzny. Wsiadlem do samolotu, przeszedlem na miesce gdzies pod koniec i pytam sie pani gdzie mam to schowac bo luki zbyt male. Pani powiedziala, ze jak sie da to niech wsune pod siedzenie przed soba i Pro Trekker 600 sie tam zmiescil. Tak wiec nie ma problemu, wazne aby nie przesadzac z kilkoma torbami i sie nie klucic.
    No a jesli chodzi o statyw to takiego nie woze w podrecznym, choc ostatnio jak lecialem SASem to byl takze jakis fotograf, bodajze z Vertex-em 200 i mial przy tym statyw i nie bylo problemu.
    Mateusz Moskalik: SKRADZIONENP7000+Ikelite, ND300+Ikelite, N28-105/3.5-4.5 Macro, S8-16/4.5-5.6, S17-50/2.8 EX OS, S70-200/2.8 EX OS, IkeliteDS125, IkeliteDS50, statywy GIOTTO's, plecak Lowepro, skrzynie PELI

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów