Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie Instrukcja PL do SB-800

Szukam instrukcji do SB-800, może ktoś ma w pdf'ach. Pomożecie?

Domyślnie

Zgodnie ze stanowiskiem Nikon Polska posiadanie takiej instrukcji jest nielegalne

Rozmowny Awatar cahe
    Miasto
    Kielce/przebywam w stolicy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kacperek
    Zgodnie ze stanowiskiem Nikon Polska posiadanie takiej instrukcji jest nielegalne
    E? Chyba mozna ja kupic, wiec posiadanie nie jest nielegalne. Nielegalna jest dystrybucja bez upowaznienia.
    Look ma, no camera!

Nie zapomnij dodać swojej grupy fotograficznej do forumowej mapki!

Domyślnie

Kupić można ale nie w PDF-ie, przynajmniej nie oficjalnie.

Domyślnie

Dla mnie to jest jakas paranoja - POLSKA paranoja, skoro angielska instr. jest legalna a polska nie! Tymbardziej że produktem nie jest instrukcja tylko aparat ,no chyba ze kupujemy instrukcje za 4 tyś a aparat czy lampa jest gratis .
    Myśle ze powinno sie napisac emaila do NIkona ( nie tego polskiego) że oddział polski nabija klientów w butelke.
    Z drugiej strony jak to jest ze ksiązki kserujemy do własnego uzytku a tego malego badziewia nie mozna .
    Wiem wiem temat wielokrotnie wałkowany ale nie mogłem się oprzec i wkoncu aby cos napisac
    | D70 | AF-S DX 18-70 |Nikkor 70-300G|Sandisc II 1Gb|

Domyślnie

Wszyscy przyznaja Ci racje ale prawda jest niestety inna.
    Kacperek ma racje.
    Teraz jestem na etapie kupienia kamery, kazdy producent podaje inne parametry
    aby nie moc porownac dokladnie produktow. O instrukcji zapomnij aby sie dokladnie
    przyjrzec i w pelni swiadomy wybrac produkt.
    Powinnismy sie skrzyknac i napisac wlasna instrukcje, kazdy jakis rozdzial

Domyślnie

Gwoli informacji
    Kursuje jakaś wersja w necie, ale z tego co wiem jest tylko jedna część
    t.zn. do 52 str. cóś koło tego.
    W Nikon Polska 100 PLN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Wiem bo nabyłem
    Trochę cyfry, trochę analoga...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kulka
    Z drugiej strony jak to jest ze ksiązki kserujemy do własnego uzytku a tego malego badziewia nie mozna .
    Kserowanie książek jest też nielegalne, a co do instrukcji to jeśli dobrze rozumiem opis na stronach nikona (siedziby głównej)

Should you require a copy of the manual for a current Nikon product in another language which is not obtainable from your local Nikon distributor

Please send back the original with the following information to:

Nikon Corporation
    Sales Promotion,
    Marketing Dept.
    Imaging Company
    6-3, Nishi-Ohi 1-chome, Shinagawa-Ku
    Tokyo 140-8601
    JAPAN

1. Manual language desired
    2. Your name & address

Be sure to include an adhesive label with your name and address typed on it.
    On receipt of your original, we will send you the manual you request.
    Please note that we cannot always meet your requests due to the availability of your requested languages or products.
    We apologize for the inconvenience this may cause you.
    można próbować wysyłać niepolskojęzyczne instrukcje do japonii i oczekiwać w zamian polskich.
    A już tak całkiem na marginesie to Nikon sprzedaje także drukowane instrukcje np. do sb800 $10
    Pozdrawiam
    Tomek

fiorel
    Gość

Domyślnie

Ja nabyłem PDF za 9.99 na Alegro - pełna wersja 126 stron.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulka
    Dla mnie to jest jakas paranoja - POLSKA paranoja, skoro angielska instr. jest legalna a polska nie!
    A najśmieszniejsze jest to, że na tej paranoji szemrani "przedsiębiorcy" robią kasę na allegro i nie wiem komu ma służyć taka sytuacja.
    Myślę, że głównym motywem tych działań jest zniechęcanie ludzi do prywatnego importu z zagranicy. Ale droga ta nienajlepsza.
    Może chociaż zapytać się tych z Nikon Polska, czemu ma służyć taka bariera.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów