Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

Może jeszcze aktualizacja softu

Domyślnie

nie oszukuj się : P czyszczenie nie pomoże, zdarzają się tylko nieliczne sytuacje w których po dwukrotnym przetarciu styków problem znika.
    FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
    "The wicked flee when none pursueth..."

Domyślnie

soft nowy puszka kupiona miesiac temu

Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj.Łódzkie

Domyślnie

Wiesz co, ja miałem taką sytuację z innym obiektywem ale objaw był prawie identyczny. Robiłem zdjęcia ale nie mogłem używać żadnego z tylnych pokręteł przycisków w aparacie(???) A co pomogło... odkręcenie i przykręcenie gripa (mb-d10) ... aparat dalej zaczął robić zdjęcia.
    Masz grip? ... masz.. spojrzałem w stopkę - spróbuj odkręcić i przykręcić ewentualnie styki przeczyścić.
    A obiektyw to był 80-200/2.8 - przypomniało mi się
    Ostatnio edytowane przez Klatka ; 27-07-2010 o 14:51
    F, D, SB i conieco do nich

Domyślnie

aaaaaaa no mam gripa oryginał i o tym nie pomyślałem - dzięki sprawdzę to !!!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj.Łódzkie

Domyślnie

I jak?
    Działa sprzęt? Daj znać jak postępy. Jeżeli to grip to już był gdzieś wątek że ponoć to wina spustu migawki w gripie...
    F, D, SB i conieco do nich

Domyślnie

kurcze nie było czasu na testy może dzisiaj to sprawdzę - na 100wę dam znać jak poszło.

Domyślnie luzy lewo-prawo

witam

w poscie gaduly bylo cos o luzach lewo-prawo po zapieciu.... u mnie one wystepuja i wydaje mi sie ze wplywa to na prace af. aktualnie posiadam d700 (wczesniej d300) oraz nikkor 70-200 vr1 i problem ciagle ten sam. sa momenty ze dziala ok by po paru minutach kompletnie sie mylic...

niedawno obiektyw wrocil z serwisu, 2 dni bylo ok potem znowu luzy

pytanie: co te luzy dokladnie oznaczaja, czy jestem w stanioe sam to jakos wyregulowac, naprawic? czy jedyna opcja to wymiana obiektywu bo jak widac serwis niewiele zdzialal...

robie zdjecia sportowe wiec sprawny af do dla mnie priorytet

Domyślnie

Wg mnie to nie problem luzów - też je mam w D700 mimo że z żadną inną puszką nie miałem - szukałem o tym na forum i dowiedziałem się że jest masa ludzi którzy luzy mają i mam się nie przejmować tylko robić zdjęcia i tak właśnie jest - nic się nie dzieje - stawiam więc na coś innego - no chyba że luzy w Twoim sprzęcie to jakieś potężne są...
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

ja mam też luzy - może 0,5 mm - i jeszcze ani razu nie miałem z ich powodu problemów, pomijając to, że mnie strasznie denerwują

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów