Witam
Mam zamiar kupić blende. Czy ktoś z was używa może takiej? http://www.fotozoom.pl/index.php?fl=pr&idg=82&idp=1701 ... Chcę biało - srebrną. Warto taką kupić czy może polecicie coś innego?
Szukaj
Witam
Mam zamiar kupić blende. Czy ktoś z was używa może takiej? http://www.fotozoom.pl/index.php?fl=pr&idg=82&idp=1701 ... Chcę biało - srebrną. Warto taką kupić czy może polecicie coś innego?
Mam identycnej wielkości ale 5 w 1 tj. obok srebrnej i zlotej jest jeszcze czarna biala ibiala dyfuzyjna. Po kupnie
(159zl) gdzieś tutaj na forum doczytalem, że blendę mozna spokojnie zrobić z koca ratowniczego. Jest to cienkie
tworzywo z jednej strony srebrne a z drugiej złote o wielkości jak pamiętam 210x160. Do tego tylko wymyśleć
ramkę i masz super blendę. Koc ten można kupić w każdej aptece - cena 7 - 9 zł. Ja kupiłem 3 takie po 7,60zł/1szt
kolega piotrowm właśnie mnie uprzedził, tez zrobiłem blend z takiego koca znane tez pod nazwą "folia życia" ale jednak kupna jest bardziej mobilna, trwała, w futerale i nie chałasuje tak strasznie jak folia![]()
.:[nikon][nikkor][tamron][m42][cokin][lowepro][manfrotto][gimp][ps4][ubuntu][7]:.
.:KORAB:.
Te fakbryczne są fajne ale doć duże i trzeba pomocnika. Do dziś nie nauczyłem sie tego skladać. W środku jest
metalowa ramka ktora sprężynuje a pokorowiec jest okrągly taki z 50cm średnicy. Nie mogę w tej chwili
pokazać zdjęć porównawczychbo musialbym dlugo szukać a jestm mocno zajęty kompletowaniem studia foto.
a używał ktoś jakiś statywów do blend?? Coś taniego i coś co się sprawdza??
Czy te tanie blendy po 150zł różnią się bardzo od drogich, profesjonalnych?? Ciekaw jestem, w czym jest róźnica, trwałość materiału, lepsze odbicie??
Pozdrawiam
Pucha i szkła NIKON![]()
dobra zamówiłem w sobote już sobie taką blende więc może jutro już będe miałwięc nadniach będe testował
))
który model konkretnie wybrałeś??
Jak tylko przetestujesz, to podziel się wrażeniamija też stoję przed wyborem blendy
![]()
Pozdrawiam
Pucha i szkła NIKON![]()
Model dokładnie ten co podałem w linku na samej góże ... wersje srebrno-białą ... wymiary 92x122cm. Miałem dyletam czy nie wziąść tej większej. Ale jednak ta będzie bardziej poręczna.
a ja mam dylemat czy owalną taką jak w tym wątku czy może okrągłą 107cm ???
która lepiej sie sprawdza???
Skontaktuj się z nami