Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Blenda

Domyślnie Blenda

Witam
    Mam zamiar kupić blende. Czy ktoś z was używa może takiej? http://www.fotozoom.pl/index.php?fl=pr&idg=82&idp=1701 ... Chcę biało - srebrną. Warto taką kupić czy może polecicie coś innego?

Oszczędny w słowach Awatar piotrowm
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Mam identycnej wielkości ale 5 w 1 tj. obok srebrnej i zlotej jest jeszcze czarna biala ibiala dyfuzyjna. Po kupnie
    (159zl) gdzieś tutaj na forum doczytalem, że blendę mozna spokojnie zrobić z koca ratowniczego. Jest to cienkie
    tworzywo z jednej strony srebrne a z drugiej złote o wielkości jak pamiętam 210x160. Do tego tylko wymyśleć
    ramkę i masz super blendę. Koc ten można kupić w każdej aptece - cena 7 - 9 zł. Ja kupiłem 3 takie po 7,60zł/1szt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrowm Zobacz posta
    Mam identycnej wielkości ale 5 w 1 tj. obok srebrnej i zlotej jest jeszcze czarna biala ibiala dyfuzyjna. Po kupnie
    (159zl) gdzieś tutaj na forum doczytalem, że blendę mozna spokojnie zrobić z koca ratowniczego. Jest to cienkie
    tworzywo z jednej strony srebrne a z drugiej złote o wielkości jak pamiętam 210x160. Do tego tylko wymyśleć
    ramkę i masz super blendę. Koc ten można kupić w każdej aptece - cena 7 - 9 zł. Ja kupiłem 3 takie po 7,60zł/1szt
    Wiem ale nie chce mi się bawić w robienie tego ... a ta sie pewno ladnie sklada i jest futeral ... a jak z użytkowaniem jej tej twojej blendy spełnia swoje funkcje? moze masz jakies zdjecia zrobione jedno z blenda a drugie bez?

Domyślnie

kolega piotrowm właśnie mnie uprzedził, tez zrobiłem blend z takiego koca znane tez pod nazwą "folia życia" ale jednak kupna jest bardziej mobilna, trwała, w futerale i nie chałasuje tak strasznie jak folia
    .:[nikon][nikkor][tamron][m42][cokin][lowepro][manfrotto][gimp][ps4][ubuntu][7]:.
    .:KORAB:.

Oszczędny w słowach Awatar piotrowm
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Te fakbryczne są fajne ale doć duże i trzeba pomocnika. Do dziś nie nauczyłem sie tego skladać. W środku jest
    metalowa ramka ktora sprężynuje a pokorowiec jest okrągly taki z 50cm średnicy. Nie mogę w tej chwili
    pokazać zdjęć porównawczychbo musialbym dlugo szukać a jestm mocno zajęty kompletowaniem studia foto.

Domyślnie

a używał ktoś jakiś statywów do blend?? Coś taniego i coś co się sprawdza??

Czy te tanie blendy po 150zł różnią się bardzo od drogich, profesjonalnych?? Ciekaw jestem, w czym jest róźnica, trwałość materiału, lepsze odbicie??
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

dobra zamówiłem w sobote już sobie taką blende więc może jutro już będe miał więc nadniach będe testował ))

Domyślnie

który model konkretnie wybrałeś??
    Jak tylko przetestujesz, to podziel się wrażeniami ja też stoję przed wyborem blendy
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

Model dokładnie ten co podałem w linku na samej góże ... wersje srebrno-białą ... wymiary 92x122cm. Miałem dyletam czy nie wziąść tej większej. Ale jednak ta będzie bardziej poręczna.

roberto603
    Gość

Domyślnie

a ja mam dylemat czy owalną taką jak w tym wątku czy może okrągłą 107cm ???
    która lepiej sie sprawdza???

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów