Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Letnia Marta [by remiksson]

Natłok obowiązków i użerania się z urzędnikami sprawiły, że stałem się nieobecny na forum przez jakiś czas. Niemniej odbyło się kilka ciekawych sesji, którymi warto się z Wami podzielić Dziś przedstawiam Wam Martę, uroczą przedszkolankę z Częstochowy. Pogoda dopisała aż za bardzo (38 stopni w cieniu) i sesja była bardzo wyczerpująca nie tylko dla modelki ale i dla mnie, wszedobylskie słońce sprawiło, że nie obeszło się bez blyskania. Efekty poniżej, bądźcie obiektywni Enjoy!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

i kilka bonusów a'la BW:

9.

10.

11.

12.
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

mi sie podoba 2 i 6 ,
    obrobka na 3 i 4 fatalnie wplynela na fakture skory na nogach ( zreszta w tym kolorowym i zywym secie ) wygladaja najmarniej

Domyślnie

Z całym szacunkiem ... widziałem się z Martą w środę wieczorem i co by nie mówić - zdjęcia nie do końca oddają jej urodę

No to po kolei (jestem drobiazgowcem i wiem, czasami nazbyt zwracam uwagę na detale) :
    1. nieład we włosach, przydałoby się je ułożyć i wygładzić nieco
    2. nie wiem czy to wada czy po prostu detal - raczej wolę gdy bielizna się nie marszczy
    3. /4. Jak już wspomniano obróbka rzuca się w oczy na nogach, miejscami pojawiły się dziwne cienie, mam wrażenie ze zarzucanie włosami jakoś tak na siłę, bez większego konceptu
    5. podoba mi się najbardziej z całego seta. Możliwe, że troszkę leci w odcieenie żółtego i nos troszkę stracił detal, ale tak czy siak najlepsze z serii
    6. zdecydowanie za mocna obróbka - że tak powiem w delikatnej "remikssonowej" wersji na pewno byłoby okładką tego zestawu
    8. nie wiem czy to postprocess czy blenda - mam wrazenie delikatnej zielono-żółtej dominanty barwnej w okolicach twarzy
    9. najlepsze z bonusowej częśći BW, troszkę rzuca się w oczy taśma na słupku, łatwo byłoby ją usunąć ... niemniej bardzo przyjemne zdjęcie
    10. >> 2.
    11. >> 6.
    12. niefortunne ułożenie modelki - sprawa tyczy się przede wszystkim nóg. Do tego prawa noga została optycznie wydłużona przez "pocięcie" światłem

Wszelkie uwagi mają charakter jak najbardziej bezstronny i osobniczy toteż nie należy się nimi aż nadto przejmować Pozdrawiam
    P35 | Zeiss ICON | Psix | D700 | S5 Pro | SZKŁA | LAMPY | OKO
    www.vapstudio.net

Domyślnie

Po zdjęciach wydaje mi się że modelka ma duże uda, może można było to trochę schować albo może takie zdjęcia chciała dlatego ja tego nie uznaję za wadę ale rzuciło mi się to w oczy. 6 i 11 jak dla mnie rewelacja! 4 mi się nie bardzo podoba, ciężko wykonać takie zdjęcie żeby modelka wyszła korzystnie, tu moim zdaniem wyszło tak sobie. Troszkę ponarzekałem ale zdjęciami i tak jestem zachwycony moim zdaniem bardzo udany set

Domyślnie

Do mnie najbardziej przemawiają te w B&W "9." rządzi
    Zorka 5|Comodore 64| i trochę innego badziewia
    http://elwrona.digart.pl/

Domyślnie

bywało lepiej Remik

na początku myślałąm że ona ma jakieś majty po babci, koszmarnie wygląda ta zmarszczona bielizna...

jak dla mnie za zielono i za żółto, miejscami zbyt ostro...wolę delikatniejsze światło

9 najlepsza tylko twarz zbyt mocno potraktowana gaussian blur
    www.monikowska.pl
    blog.monikowska.pl
    Kanon fotografii to Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monikowska Zobacz posta
    bywało lepiej Remik

na początku myślałąm że ona ma jakieś majty po babci, koszmarnie wygląda ta zmarszczona bielizna...

jak dla mnie za zielono i za żółto, miejscami zbyt ostro...wolę delikatniejsze światło

9 najlepsza tylko twarz zbyt mocno potraktowana gaussian blur
    Hm... tak się składa, że w ogole nie używam w obróbce rozmycia gaussowskiego...
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Hej, fajna seria. Bardzo ładna modelka. Rzeczywiście szkoda, że kostium się tak niefortunnie poukładał na kilku zdjęciach. Myślę, że dziewczyna może zmienić zawód.

Pozdr
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Obejrzałem... zapomniałem :/ poprzednie sety zdecydowanie mocniejsze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_C Zobacz posta
    Myślę, że dziewczyna może zmienić zawód. Pozdr
    tak między prawdą a Bogiem Marta nie jest przedszkolanką a nauczycielką - ot skromna różnica, wyjaśniając kwestie zawodowe
    P35 | Zeiss ICON | Psix | D700 | S5 Pro | SZKŁA | LAMPY | OKO
    www.vapstudio.net

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów