Witam i pozdrawiam forumowiczów oraz "zespół rządzący"
Posiadam Nikona D90 oraz obiektywy:
- Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3,5-5,6 G ED
- Sigma APO DG 70-300mm 1:4-5,6 MACRO
I mam następujący problem ... chciałbym przeprowadzić małą inwestycję i dokupić jakieś akcesoria do tego D90.
Mam zamiar trochę popróbować (przynajmniej chwilowo się uczyć) w fotografii PORTRETOWEJ, IMPREZY OKAZJONALNE, WESELA itp. itd. Tak myślę że chyba zakup jasnej stałki i lampy błyskowej (kręci mnie SB-900) byłby wskazany
. Oczywiście w MACRO też bym sobie popstrykał, i nie chodzi mi tu o jakieś ekstremalne zbliżenia, chyba że coś na M42 tanim kosztem uda się złożyć, albo po prostu kupić dedykowany obiektyw do tego.
Na dzień dzisiejszy fotografuje głównie "widoki" które można ewentualnie zobaczyć tu:
http://www.photoblog.pl/darksidephoto
i również nie orientuje się czym ewentualnie jeszcze fotografować poza Nikkorem 18-105mm
Generalnie mogę przeznaczyć do 3.000 zł (im mniej tym lepiej) na dodatkowe zakupy ... i nie wiem co kupić
Jednego co jestem pewien to jakaś stałka i pierścienie pośrednie z przeniesieniem elektroniki, bo w MACRO też się uda coś uchwycić ... chyba
I dlatego mam gorącą prośbę o pomoc w wyborze szkieł i do IMPREZ i do MACRO i jakiś innych akcesoriów ...
Z góry dziękuje![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami