a jak to jest z tym apple ? slyszalem ze sa stabilniejsze i bardziej wydajne... czyli jest roznica czy winde postawilbym na pc czy na macu ?
Szukaj
a jak to jest z tym apple ? slyszalem ze sa stabilniejsze i bardziej wydajne... czyli jest roznica czy winde postawilbym na pc czy na macu ?
zanim zdecydujesz sie na Apple zadaj sobie jedno najwazniejsze pytanie:
czy do szczescia potrzebny jest mi Windows? - (czy moge bez niego zyc)
jesli odpowiedz jest TAK to nic nie stoi na przeszkodzie by wejsc w swiat bezstresowej pracy na komputerze.
zaraz pewnie Stig sie pojawi i napisze, ze to bezedura i pod winda pracuje sie stabilniej![]()
jesli szukasz kompa do obrobki zdjec, masz malo miejsca w domu to kup sobie MacMini. to bedzie zdecydowanie lepsze rozwiazanie niz laptok z windowsemnatomiast jesli chcesz miec lapka to przeladania internetu i jakis podstawowych rzeczy to MacBook 13" Cie nie zawiedzie. oczywiscie odpalisz Photoshopa, obrobisz sprawnie zdjecie, ale za kolory nie recze
![]()
zastanowilem sie i doszedlem do wniosku, ze nawet do takiego maca potrzebne bedzie mi biurko na monitor.. czyli rownie dobrze moglbym postawic pod nim pc.. mija sie to z celem.. w cenie maca mini mialbym o wiele lepszego pc-ta. a jak to jest z oprogramowaniem pod maca ? wiekszosc programow graficznych ma swoje wersje pod mac os ?
Adobe ma swoje wersje na Mac'a, tak samo Gimp jest dostepny, Hugin, PTUig (czy jakos tak sie pisze), jest tez MSOffice (bleee) ja uzywam darmowego OpenOffice.
w cenie macamini pewnie, ze bys mial peceta, ale 30x wiekszegono i z windowsem
![]()
sa takie malutkie pc teraz... acer czy jakos tak
侍
kurcze, ale ja nie chce nic stacjonarnego.. nie mam miejsca na to![]()
to wez kase w kieszen idz do duzego sklepu z komputerami i kup to co Ci bedzie odpowiadalo. to najprostrze rozwiazanie. ja wlasnie tak swojego Mac'a kupilem. poszedlem, powiedzialem, ze tego chce i wrocilem do domu...
hej,
mam pytanie odnosnie laptopa. Zastanawiam sie nad zakupem Lapka 13". Oczywiscie najbardziej podoba mi sie macbook (bialy) lub nowe wersje pro. Biale zachecaja cena, mozna dorwac juz za 1600-2000 w dobrym stanie.
Mam pytanie jak ma sie matryca w bialych macbookach do obrobki zdjec ? czy bedzie gorzej niz w tym sony ? http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/774011
Mam go obecnie i jest tragicznie, zmiana kata widzenia nawet o 1* zmienia calkowicie kolory, a o czarnym mozna zapomniec.
nie mow, ze tak samo. Pracowalem na kilku lapkach i roznily sie od niego. Rozumiem pojecie, ze laptopy nie nadaja sie do tego. Jednakze czy da sie komfortowo chociazby ogladac zdjecia ? bo na ww. sony niestety nie moge, a na dziadowskim acerze bylo lepiej.
Skontaktuj się z nami