Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Witam. Jakiś czas temu również walczyłem z problemem "szybkości autofokusa". Posiadałem Pentaxa K20+ Sigma 24-70 2.8 EX. Po rozterkach jestem posiadaczem D90+18-105 i uważam ,że prędkość ,celność (szczególnie w słabym świetle) zdecydowanie przemawia na korzyść Nikona.

Domyślnie

Po długich rozważaniach, macaniach wszystkich aparatów, analizowania zdecydowałem się na D90.
    Jednak szybkość AF w d90 jest nie porównywalna, nawet K7 nie dorównał nikonowi.

Ranking
    1.D90
    2.K7
    3.500D

Teraz trzeba upolować w dobrej cenie d90 i 18-200 ,a reszta z czasem przyjdzie.

Dziękuje za pomoc przy wyborze.
    pozdrawiam

Domyślnie

Czy szybki? Najlepiej powiedział o tym kiedyś Czornyj!

D200 ze swoimi śmiesznymi 5-ma klatkami to jest ślimok. Do reporterki najlepszy jest D2Hacz - 8 kl/sek, 40 jpegów w serii, AF szybki jak kobra działający w ciemnościach jak nietoperz, bateria ciągnąca tak długo, że ciągle zapomina się gdzie jest ładowarka, a do tego niskoszumny i pancernoszczelny. Naciskasz spust i...

Boom, boom, boom, boom, boom
    Boom, boom, boom, kutz, kutz ehy ja
    Boom, boom, boom, boom, boom
    Kana hi naj kutz, kutz ehy ja
    Devla, mi dzav te mange an(do) for?
    Jek bar? kalashnikov
    Kalashnikov
    Kalashnikov
    Kalashnikov, kalashnikov
    Eeeeeeh...
    "Nikon nie ma żadnych zalet.

To są aparaty dla twardzieli, którzy lubią walczyć z przeciwnościami losu.
    Szumi na wysokich ISO? To fotografuję na niskich. Jest problem z szerokim kątem bo nie ma pełnej klatki? To fotografuję wąskim. Rozdzielczość za mała? To składam kilka ujęć do kupy. Kolory wychodzą do d....? To poprawiam je przy wywoływaniu NEF-ów

To jest hardkorowy sprzęt dla ludzi żyjących na krawędzi, kąpiących się w przerębli, golących się tępą brzytwą, przepijających płonący spirytus gorzałą, palących diesle bez filtra - jednym słowem dla takich, którzy nie pier....ą się w tańcu.

Canony to aparaty dla mięczaków, którzy by chcieli żeby aparat za nich sam zdjęcia robił. Zakładają ultraszeroki kąt, ISO3200, tryb "hiperostry + mega wypasione, landrynowate kolorki z lukrem" i jadą z koksem... "
    Nikon jest po prostu najlepszy
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 23-08-2010 o 22:19
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

:-dddddddddddddd

Domyślnie

"Nikon nie ma żadnych zalet.

To są aparaty dla twardzieli, którzy lubią walczyć z przeciwnościami losu.
    Szumi na wysokich ISO? To fotografuję na niskich. Jest problem z szerokim kątem bo nie ma pełnej klatki? To fotografuję wąskim. Rozdzielczość za mała? To składam kilka ujęć do kupy. Kolory wychodzą do d....? To poprawiam je przy wywoływaniu NEF-ów

To jest hardkorowy sprzęt dla ludzi żyjących na krawędzi, kąpiących się w przerębli, golących się tępą brzytwą, przepijających płonący spirytus gorzałą, palących diesle bez filtra - jednym słowem dla takich, którzy nie pier....ą się w tańcu.

Canony to aparaty dla mięczaków, którzy by chcieli żeby aparat za nich sam zdjęcia robił. Zakładają ultraszeroki kąt, ISO3200, tryb "hiperostry + mega wypasione, landrynowate kolorki z lukrem" i jadą z koksem... "
    a ja myślałem, że to zamiast słowa Nikon zawsze było wstawiane Pentax

"PENTAX nie ma żadnych zalet...

....itd.
    brak

Domyślnie

No właśnie, mnie też tak uczyli że Pentax jest do hardcorowców, a Nikon dla :P
    www.onmyway.dz.pl

Rycerz
    Gość

Domyślnie

ale po co ci szybki?
    ja uważam że ważniejszy jest precyzyjny AF

Domyślnie

W pentaxie nie jest ani szybki ani precyzyjny.
    www.onmyway.dz.pl

Domyślnie

ja uważam że ważniejszy jest precyzyjny AF
    dokładnie
    brak

Domyślnie

nie w każdej puszce nie szufladkujmy
    brak

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów