Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 68 z 68

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciejj Zobacz posta
    No właśnie nie do końca na jakieś plenery. Zamierzam się wziąć w garść i realizować jakieś tematy. No w sumie i tak jest łażenia. Z obiektywów zamierzam mieć 50mm f/1.4 , 85mm f/1.8 i potem jakąś szeroką stałkę. (ale w razie co, to na sam początek tylko 50mm f/1.4 będę miał.)
    A i może to głupio zabrzmi, ale z wyglądu F5 bardziej mi się podoba (chociaż wiem, że każdy będzie mnie z nim widział bardziej), a F100 jest jakiś taki zwykły dla mnie.

Z jednej strony Ci co im waga nie przeszkadza, a z drugiej Ci co przeszkadza. Ech...
    Na utrzymanie analoga mnie stać. Maks. 200 zł miesięcznie wydaję i jest aż nadto. Ale wszystko sam robię...

Wiadomo, najlepszą alternatywą byłby F6, ale kogo na to stać.
    f 100 to takie analogowe d200, jak piszesz ze takie szkielka standardowe ogniskowe 85, 50, 35 to raczej nie ciezki osprzet wiec chyba tak tragicznie z wagą nie powinno byc. Gorzej jak ci do glowy wpadnie jakas stalka ale np 300 no to wtedy moze być ciezko ale do czego takiego to raczej dobry statyw niz ręka.

Zresztą chlop jestes biceps pocwiczysz i bedzie GIT a w koncu to jest F5 - respect
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kris_hilife Zobacz posta

.... Nie zaprzeczam, F5 to legenda, ale jak dla moich potrzeb, to trochę za duże body, jak na taki mały film. A ile razy potrzebowałem 8 kl/sek w swoim życiu?, ani razu. Ze wszystkich zalet F6, najbardziej doceniam możliwość używania Matrixa ze starymi szkłami. Gdyby F5 miał odłączany grip, to pewnie skusiłbym się na niego wcześniej, a tak czekałem, aż jakiś tańszy F6 wpadnie mi w łapy. Trochę to trwało, ale czasami cierpliwość się opłaca. Za stan jak nowy, dałem $1,320 (eBay).
    Przy obecnych cenach F5, to nie ma o czym gadać, brać póki jeszcze film można kupić.
    gdybyś mógł zerknąć tu: http://tinyurl.com/3dx3qr i wyrazić swoją opinię. nigdy nie korzystałem z ebay i trochę skóra na "plecach" mi się marszczy. wygląda, że F6 to ostatni co tak "poloneza wodzi" i chciałbym taką maszynę kupić i używać.
    Ostatnio edytowane przez danz1ger ; 24-02-2007 o 03:08
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Domyślnie

Jak jesteś w NY to lepiej pochodzić po sklepach i kupić to co się widzi. No i potargować się możesz.
    Zeiss (N)Ikon www.grenlandia2010.pl
    Pozdrawiam
    Adam

Domyślnie

W/g mnie dla amatorskich zastosowań w zupełności wystarczy F100;
    F5 może się okazać niewykorzystany w pełni
    F6? - ja bym kupił.

Domyślnie

A co to znaczy do Amatorskich? Niezarobkowych?
    Zeiss (N)Ikon www.grenlandia2010.pl
    Pozdrawiam
    Adam

Domyślnie

Jak najbardziej zarobkowych.
    F6 * Tokina 28-70/2,6-2,8 * Nikkor 180/2,8D ED * SB-800

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Warszawa

Domyślnie

Jeśli on jest Twoim marzeniem - to kup! Marzenia trzeba spełaniać. Ale zastanów sie może najpierw do czego Ci to potrzebne, jakie zdjęcia robisz najczęściej, czy zależy Ci np. na szybkim AF, szybkim przesuwie filmu itp. itd. Ja powiem Ci z mojego doświadczenia - bo jakiś czas temu stanąłem przed zmianą F4S na coś "nowszego". Miałem okazję robić pożyczonym F5, ale w MOIM przypadku nie ma on NIC wiecej niż np. taki F90X (którego kupiłem). Dla mnie np. ogromną zaletą F90X jest jego zasilanie na 4 paluszki - w razie czego wymiennie mogę stosować z SB28. Poza tym mam ładowarkę na 4AA. F5 jest na 8AA. Mój F90X po odpięciu MB10 zamienia się w małego fotopstryka i łatwiej upchnąć do plecaka. Dalej - ja używam np. tylko manualnych szkieł i funkcje AF (bardzo rozbudowane!) jakie oferuje F5 nic mi nie dają. Pomiar światła - korzystam tylko ze spot, czasem CW. Przesuw filmu - rzadko używam Hs.
    Nie piszę tego żeby Cię odwodzić od zakupu F5 - to świetny model i jeśli możesz go kupić to kup. Poprostu napisałem Ci na co zwracam uwagę przy wyborze sprzętu. Takie tam przemyślenia tylko...
    Pozdrawiam. Martin.

Domyślnie

tyle tu pisze, że raz uprawię sobie komercję - mam na zbyciu F5.
    cena taka, że dla amatora jak najbardziej http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=22794
    mogę dopisac - skoro to marzenia - to je spełniajcie
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów